A farsang és a Valentin nap volt az idegennyelvi vetélkedő témája a Weöresben


2015-02-12 18:50:05  | cikk: Babos Petra  | 


A farsang és a Valentin nap volt az idegennyelvi vetélkedő témája a Weöresben főképe
A Pápai Weöres Sándor Általános Iskolában már negyedik alakalommal szervezték meg az idegennyelvi vetélkedőt, melyre mindig más és más aktuális témát választanak a szervezők. Egy nyertes pályázatnak köszönhetően az adventet, a húsvétot, országismeretet és most a februári ünnepkört, a farsangot és a Valentin napot dolgozták fel a diákok angol és német nyelven.

A délutáni rendezvényen negyedik osztálytól nyolcadikig vettek részt a tanulók. Az izgalmas feladatok között volt parti meghívó- és farsangi álarckészítés, fánksütés és dobálás, puzzle, karneváli kvíz, de farsangi ételek kitalálása és párosítása is szerepelt a repertoárban. Természetesen a diákok az angol- és a bécsi keringő alaplépéseit is elsajátították. A vetélkedőre előzetes feladatként menetlevelet készítettek a kreatív tanulók, amivel a farsangot és a Valentin napot kellett kifejezniük, valamint zajkeltő eszközöket is csináltak, amivel a telet el lehet űzni.

Gőgös Zoltánné szervező kérdésünkre elmondta, tapasztalataik szerint a diákok nagy örömmel készültek és vettek részt a vidám délutánon, hiszen így játékos formában tanulhatnak nyelvet és szerezhetnek még több információt arról az országról, amelynek nyelvét tanulják. A diákok osztályonként versengtek 9 helyszínen, játékos és vidám feladványokon keresztül mérhették össze tudásukat, ki angolos ki pedig németes kérdések kapcsán.

Cseke Patrik 5. b. osztályos tanuló elmondta, német órán sokat készültek a vetélkedőre, együtt elkészítették a menetlevelet és  kifejezéseket tanultak a farsangról. Patrik a felkészülés kapcsán sok új szót sajátított el az elutasítással és a meghívó írással kapcsolatban.
Tegyi Nóra 8. osztályos diáklány és társai is sokat készültek a versenyre angol órán, főként a Valentin napról tanultak új információkat.

A program végén, a helyszínen készített álarcok mögé bújva, a zajkeltő eszközök segítségével német nyelven énekelve még egyszer elűzték közösen a telet a gyerekek, így most már biztosan hamarosan beköszönt a tavasz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!