Elhagyják a PSE-t a sakkozók


2015-02-11 10:28:04  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Elhagyják a PSE-t a sakkozók főképe
Korábbi cikkünkben már említettük, hogy a Pápai SE rendkívüli közgyűlésén az egyesület sakk szakosztálya bejelentette, májusban kiválnak, és új egyesületben folytatják a versenyzést. Ezt alátámasztandó január 29-én megalakult a Szabadgyalog Sakk Egyesület. A 15 alapító tag között négy gyermek is volt, akik szüleikkel együtt vettek részt a Polgármesteri Hivatalban megtartott gyűlésen. Az alakuló ülésen elfogadták az alapszabályt és tisztségviselőket választottak. Elnöknek Kiss Csabát, alelnökké Gyutai Nándort, titkárrá Hamzáné Gyimesi Andreát választották, így ők hárman alkotják az egyesület elnökségét.
- Évek óta terveztük a megalakulást, csak hab volt a tortán a Pápai SE-nél kialakult botrány, ami szintén új sakk egyesületet létrehozását tette szükségessé, de a kialakult helyzettől függetlenül mindenképpen egy új egyesület adta lehetőségeket tartottuk a megfelelő működési formának – nyilatkozta Kiss Csaba, a PSE szakosztályvezetője és az új egyesület elnöke. A névválasztás a laikusok számára furcsa lehet, de a sakk berkekben járatosak számára jól ismert fogalom: a szabadgyalog olyan gyalog, amelyet ellenséges gyalog nem tud megállítani, feltartóztatni. Egyik alapító tagunk ötlete nyomán választottuk ezt a nevet. Most zajlik a Törvényszék általi bejegyeztetése az egyesületnek, ami akár még egy-két hónapot is igénybe vehet. A bejegyzés után tagfelvételi kérelmet kell benyújtani a Magyar Sakkszövetség felé és befizetni a 2015-ös évre szóló tagsági díjat. Az önkormányzat felé is pályázni szeretnénk éves támogatási összegre 2015-re. A nem alapító tagok belépési nyilatkozattal (tagfelvétel) lehetnek majd tagjai az egyesületnek, ha teljes gőzerővel beindul az egyesület, nagyjából 40-50 közé várom a tagok létszámát.
A döntés értelmében a pápai sakkozók a 2015/2016-os bajnoki évadban már ezen a néven szeretnének a különböző bajnokságokban indulni és a versenyeken részt venni.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!