Tollaslabda területi döntő


2015-02-10 12:47:51  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Tollaslabda területi döntő főképe
A Weöres Sándor Általános Iskola tornaterme adott otthont a Nyugat-magyarországi területi tollaslabda diákolimpia döntőjének. Hat korcsoportban rendezték meg a vetélkedést, melynek célja a területiről az országos döntőre továbbjutók személyének eldöntése, a tollaslabda sportág népszerűsítése valamint az utánpótlás-nevelés, a kiválasztás lehetőségeinek bővítése volt, lehetőséget adva a rendszeresen nem versenyző tanulók külön indulásának, segítve a Magyar Tollaslabda Szövetség utánpótlás nevelési rendszerét. Az I. korcsoport kivételével ’B’ kategóriában rendezték a bajnokságot, tehát kizárólag azok a versenyzők nevezhettek, akik a korosztályos tollaslabda ranglistán nincsenek az 1-6. helyen. A mezőnyben azokkal találkozhattunk, akik a megyei tollaslabda diákolimpiai döntőjén az 1-4. hely valamelyikén végeztek és nevezésük a megadott határidőig eljutott a területi felelőshöz.
Horváth Attila, a versenybíróság elnökétől megtudtuk, a területi döntőbe „B” kategóriában a megyei fináléról a legjobbak jutottak tovább, erről a versenyről pedig a kategóriák 1-4. helyezettjei készülhetnek az országosra.
- A továbbjutás szempontjából fontos, hogy a területi verseny helyezései alapján a távolmaradó versenyzőt a következő - továbbjutást nem jelentő - helyezést elért játékos helyettesítheti az országos döntőn. Veszprém megye mellett Győr-Moson-Sopron megye tollaslabdázói is harcba szálltak a továbbjutásért, hat korcsoportban 12 versenyszámban 59 nevezés érkezett. Sajnos az influenza járvány minket is elért, így több esélyes is kénytelen volt távol maradni a diákolimpiától. Kiegyensúlyozott mérkőzések zajlottak, abban bízom, hogy az országos döntőn – melyet március 20-22. között Győrben rendeznek – mindenki a képességeihez mérten helyt tud majd állni, és hogy ez mire lesz elég, az csak ott derül ki.

A pápaiak 24 továbbjutó helyet szereztek, a teljes névsor ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!