Elfogadták a 2015. évi költségvetést a nemzetiségi önkormányzatok


2015-02-10 11:57:27  | cikk: Babos Petra  | 


Elfogadták a 2015. évi költségvetést a nemzetiségi önkormányzatok főképe
Mindkét nemzetiségi önkormányzat, a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat is jóváhagyta 2015. évi költségvetését. Az ülésen mindkét testület határozatképes volt, a német gyűlést Gőgösné Bakos Adél elnökhelyettes, a cigányt pedig Markos Róbertné elnök vezette.

A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat gyűlésén elhangzott, a nemzetiségi önkormányzat 2015. évi kiadási főösszege 574.866 Ft, bevételi előirányzati főösszege 379.603 Ft. A második napirendi pontban tárgyaltak arról, hogy 2014-ben összesen 130. 000 Ft-tal támogatták a Pápán folyón német nemzetiségi oktatást, vagyis a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolát és a Vajda Péter lakótelepi Óvoda Rozmaring csoportját. Az iskolát 100.000, míg az óvodát 30.000 Ft-tal segítették. Mindkét intézménytől megkapták a szakmai beszámolót az összeg pontos elszámolásáról. A képviselők döntöttek arról is, hogy ebben az évben is támogatják mindkét intézményt, 100.000 és 30.000 Ft-tal. Vegyes ügyek keretében megtárgyalták, hogy a legutóbbi rendezvényük, amelyen a németek elűzetéséről emlékeztek meg, sikeresen lezajlott, jelenleg a nemzetiségi napra készülnek. A programra két pályázatot is benyújtottak, amelyek érvényesek voltak.

A Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat ülésén elmondták, a decemberi szándéknyilatkozat alapján a Pápai Rendőrkapitánysággal együttműködési megállapodást kötöttek. A testület tagjai felhatalmazták az elnököt, hogy szándéknyilatkozatot kössön a környező településekkel, s ezt Markos Róbertné előkészítse. A nemzetiségi önkormányzat soron következő programja február 25-én, szerdán lesz, amikor is farsangi játszóházba invitálják a gyerekeket a Polgármesteri Hivatal nemzetiségi tárgyalójába 15 és 17 óra között. Markos Róbertné elmondta, januárban a jótékonysági néptánc gálán részt vett a nemzetiségi önkormányzat, február 5-én pedig egy véradáson is a HEMO-ban, ami szintén sikeres volt, hiszen közel harmincan adtak vért.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!