Szülők és nevelők báloztak a Tarczyban


2015-02-07 21:40:23  | cikk: pgya  | 


Szülők és nevelők báloztak a Tarczyban főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskola a hagyományokhoz hűen idén is megrendezte a Szülők-Nevelők bálját az intézmény aulájában szombat este. Venczel Csaba igazgató köszöntötte a szép számban megjelenteket a több évtizedes múlttal büszkélkedő „rendkívüli fogadóórán”.
- Ez a bál minden esztendőben egy különleges lehetőséget kínál kollégáimnak és gyermekeink családjának, hogy fehér abrosz mellett váltsanak pár szót, és a nevelésről, néha kissé eltérő álláspontjainkat a táncparketten is közelítsük egymáshoz. Mindezek jegyében engedjék meg, hogy külön tisztelettel köszöntsem Feketéné Földi Juditot, iskolánk Intézményi Tanácsának szülői delegáltját, Kádi Attiláné Patus Viktóriát, a Szülői Munkaközösség elnökét és helyettesét, Horváthné Szabó Andreát.
Szalainé Tihanyi Andrea is részt vett az esten, mint a szülői munkaközösség választmányának korábbi elnöke, akinek a jelenléte csak megerősítette az iskola igazgatóját abban a hitben, hogy a szülők és nevelők kapcsolata kiváló, a Tarczy-bál pedig népszerű. Több mint kétszáz vendég érkezett a jeles eseményre, számos külföldi szülő is részt vett a bálon. Venczel Csaba külön megköszönte Frank Rombouts ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred holland parancsnokának és feleségének, Sarah Fellows jelenlétét.
A Tarczy-iskolában már hagyomány, hogy a hetedikes és nyolcadikos diákok keringővel nyitják meg a bált, akik számára életre szóló élményt jelentett, hogy elegáns alkalmi ruhában, ifjúi bájukat talán első alkalommal mutathatták meg a bálozó közönségnek. A nyitótáncot Saár Györgyi tanárnő tanította be a diákoknak. Ezt követően a tanulók a közönség soraiból szüleiket, kísérőiket is felkérték egy közös táncra, amit az ünnepélyes vacsora követett, majd a hajnalig tartó jókedvű mulatozás, ahogy az a báli időszakban illik.
A bevétel idén is a tanulókat gazdagítja, a befolyt összeget jutalomkönyvek vásárlására, versenyek nevezési díjaira, továbbá jutalomkirándulások fedezésére fordítja a vezetőség.
A jó hangulatú estén a Freedom zenekar szolgáltatta a táncra serkentő muzsikát.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!