A Haladás nyerte az U10-es tornát


2015-02-07 15:38:36  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A Haladás nyerte az U10-es tornát főképe
Ezen a hétvégén is folytatódott a Pápai Egyesített Labdarúgó Club utánpótlás torna sorozata, ezúttal a 2005. január elseje után születettek léptek a Sportcsarnok küzdőterére. A megszokott létszámmal és lebonyolítási rendszerben zajlott a bajnokság, ahol a PELC ismét két csapattal szerepelt. Mindkét hazai gárda győzelemmel kezdte a tornát, a sárgák egy góllal bizonyultak jobbnak az Üstökösnél, míg a kékek a Dunaszeg ellen meg sem álltak hat találatig. A folytatást sajnos elrontották a pápaiak, a sárgák az Ajka ellen kétgólos vezetés után döntetlenre végeztek, míg a kék együttes egy öngóllal vereséget szenvedett a Gyirmóttól. Az utolsó csoportmeccseken vendégsiker született, a Haladás és a Veszprém is begyűjtötte a három pontot, így a helyosztón a két hazai csapat egymás ellen játszott, büntetőrúgásokat követően végül a kékek nyertek 3-2-re. Radó Tamás, a PELC edzője szerint nagyon színvonalas tornát sikerült megrendezni, melyen szinte az összes csapat azonos játékerőt képviselt.
- Ha a csoportmeccseken mutatott játékot veszem alapul, mindenképp előrébb kellett volna végeznünk – értékelt Radó Tamás. Két győzelemmel kezdtünk, aztán a sárgáknál az Ajka ellen jött egy rövidzárlat, ami miatt két perc alatt két gólt kaptunk. A Haladás ellen megint két találattal vezettünk, jó esélyünk volt az elődöntőbe kerülésre, majd öt perc alatt az ellenfél négyszer vette be a kapunkat, ami meg is pecsételte a sorsunkat. A kékeknél is hasonló volt a helyzet, a Gyirmót ellen egy öngóllal kaptunk ki, viszont a Veszprém megérdemelten nyert, nagyon jól játszottak. A sors fintora, hogy a helyosztón egymás ellen kellett pályára lépnie a két csapatnak, azt kértem tőlük, játszanak egy jót, élvezzék a játékot.

A díjakat Lengyel Ferenc, az egyesület szakmai igazgatója adta át. A gólkirály Bódai Ákos (PELC) lett, a legjobb kapusnak a veszprémi Nagy Ádámot választották. A legjobb játékos különdíját a szombathelyi Balogh Ákosnak ítélték oda, míg a legjobb hazai labdarúgónak Ruzsás Dávidot látták.

Eredmények:
PELC sárga – Üstökös 1-0
Pelc kék - Dunaszeg SE 6-0
Ajka – Haladás 0-2
Gyirmót – Veszprém 0-4
PELC sárga – Ajka 2-2
Pelc kék – Gyirmót 1-2
Üstökös – Haladás 1-2
Dunaszeg SE – Veszprém 0-4
PELC sárga – Haladás 2-4
PELC kék – Veszprém 0-4
Üstökös – Ajka 0-3
Dunaszeg SE – Gyirmót 0-3

Elődöntő: Haladás – Gyirmót 6-0

Elődöntő: Ajka – Veszprém 0-2

7.helyért: Üstökös - Dunaszeg SE 1-0

5.helyért: PELC sárga - PELC kék 1-1 (b.: 2-3)

3.helyért: Gyirmót – Ajka 1-1 (b.: 0-1)

1.helyért: Haladás – Veszprém 2-2 (b.: 3-2)

A torna végeredménye:
1. Haladás
2. Veszprém
3. Ajka
4. Gyirmót
5. PELC kék
6. PELC sárga
7. Üstökös
8. Dunaszeg SE

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!