Forgalomlassító megoldást sürgetnek a borsosgyőriek – lakossági konzultáció a településrészen


2015-02-07 10:56:11  | cikk: HuHa  | 


Forgalomlassító megoldást sürgetnek a borsosgyőriek – lakossági konzultáció a településrészen főképe
Megtelt érdeklődőkkel a borsosgyőri kultúrház a tegnap esti lakossági konzultáción, melynek célja a faluban élők fejlesztési ötleteinek megismerése volt. A megjelenteket Máté István, a településrész önkormányzati képviselője és Áldozó Tamás köszöntötte, majd a polgármester a fejlesztési források típusairól és az önkormányzati forrásból megvalósítandó beruházások tervezésének menetéről adott tájékoztatást.

A lakossági észrevételek és felvetések között több városüzemeltetéssel kapcsolatos javaslat hangzott el, de sok fejlesztési kérést is megfogalmaztak a borsosgyőriek. Így például a főutcán áthaladó, gyorsan hajtó gépjárművek megfékezését és gyalogos-átkelőhelyek létesítését. A faluban élők a csapadékvíz-elvezetés problémájának megoldását is a sürgős feladatok közé sorolták és mindenki egyetértett azzal, hogy a túlnőtt, öreg fákat el kell távolítani az utak mellől. A beszélgetésen szóba került a régi temető síremlékeinek megmentése, néhány járdaszakasz megújításának és építésének szükségessége és a közvilágítás bővítése is.

Tóth Ervin több felszólalást is helyeselt. Mint mondta, szeretné, ha Borsosgyőr is szebb és komfortosabb lenne, szükségesnek érzi a járdák állapotának javítását, az öreg fák kivágását és a forgalomlassítás megoldását a falu főutcáján.
-Főként azért jöttem el, hogy kérjem, valami módon oldjuk meg a falun átszáguldó járművek megfékezését. Mozog alattunk az ágy, amikor végigdübörögnek a kamionok éjjel a falun. A másik, amit szeretnék, hogy a Dákai utcától kifelé a bal oldalon is újítsák meg a járdát, mert nagyon rossz állapotú – mondta el hírportálunknak.

Máté István, a városrész önkormányzati képviselője a konzultáció után úgy fogalmazott, a lakossági igények szinkronban vannak a falubejáráson feljegyzett feladatokkal. A Városháza műszaki munkatársával és a Városgondnokság szakemberével áttekintették az elvégzendő teendőket és hasonlóakat állapítottak meg, mint a falubeliek.
-A csapadékvíz-elvezetés problémái itt is felmerültek, éppúgy, mint a város többi részén. De nagyon hangsúlyosan jelentkezett a falun átmenő forgalom lassítása, ami érthető, hiszen a közlekedésbiztonság és az élet védelme elsődleges kell, hogy legyen. Szükségesnek találjuk a leromlott állapotú hidegaszfaltos járdák kijavítását, a Laki út közvilágítását mindenképpen meg kell oldani és több olyan utca van a faluban, ahol még nincs járda, ezeket meg kell építeni - sorolta a képviselő hozzátéve, a feladat bőven megvan öt évre.

Áldozó Tamás polgármester azzal zárta a beszélgetést, hogy a javaslatok összegzését követően újra összehívják a lakosokat, a munkálatok időbeli elvégzésének meghatározására.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!