Felkészülés: Döntetlen a Sopron ellen


2015-02-04 15:30:45  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Felkészülés: Döntetlen a Sopron ellen főképe
Az NB II-es bajnokság 9. helyén álló Sopron ellen lejátszotta harmadik felkészülési mérkőzését a Lombard Pápa. A Perutz Stadion műfüves pályáján a hazaiak két próbajátékossal a soraikban a Szűcs - Jagodics, Csizmadia, Gál, Juhász - Stieber, Pongrácz, Király, Frizoni - Yannick, Wilson Pereira összetételben vágtak neki az első félidőnek. Kevés helyzetet hozott az első játékrész, egyik kapu sem forgott komoly veszélyben, jobbára a küzdelem dominált. A félidő derekán Frizoni beadása után megrezdült a vendégek hálója, a próbajátékon szereplő Wilson Pereira csúsztatott a léc alá, azonban a játékvezető les címén nem adta meg a találatot. A mezőnyjáték a második játékrészben is folytatódott, több lehetősége a soproniaknak volt, előbb Kapacina lövését védte Horváth, majd Zamostny csúsztatása kerülte el centikkel a kaput. A hajrában Fazakas tévesztett 14 méterről célt, a végén Csizmadia fejese okozott némi riadalmat Halasi kapuja előtt, gól azonban nem született, így maradt a 0-0-ás végeredmény.
- Brusztolós meccs volt, azt tudni kell, hogy a Sopron két hét múlva már tétmérkőzést játszik, mi pedig a legkeményebb hetünknél tartunk - értékelt Lengyel Ferenc a lefújás után. Elégedett voltam a hozzáállással, pozitívum, hogy nem kaptunk gólt, ez korábban nem nagyon volt jellemző ránk, viszont gólt sem sikerült szereznünk, ez mindenképpen kritika a csapatomra nézve.
Ahogy azt már jeleztük, a hazaiaknál két játékos kapott lehetőséget a bizonyításra, a brazil csatár Wilson Pereira mellett a kameruni támadó, Yannick Mbengono is igyekezte meggyőzni a stábot. Yannick korábban Magyarországon a Kecskemét és a Debrecen együtteseiben is játszott, többször szerepelt a kameruni korosztályos válogatottban, és 2009-ben a második legjobb hazai idegenlégiósnak választották.
- Pereira szép gólt fejelt, kár, hogy les volt, igazából ilyen típusú játékosunk Popin személyében már van, így nem érzem, hogy itt kellene tartanunk, Yannick-ot pedig tovább teszteljük – tért ki a próbázókra a vezetőedző.
A csapathoz kapcsolódó hír, hogy Stieber Andrást és Vankó Imrét is szeretné soraiban tudni a Lombard, szerződtetésük ügyében már csak a papírmunka van hátra, mindketten kölcsönbe érkeznek a Perutz Stadionba. A Lombard legközelebb a Zalaegerszeggel mérkőzik, a találkozót február 7-én szombaton, 11 órai kezdéssel játsszák Pápán.

Lombard Pápa - Sopron 0-0 (0-0)

Lombard Pápa: Szűcs (Horváth) - Jagodics, Csizmadia, Gál, Juhász (Böröczky) - Stieber (Iványi), Pongrácz (Popin), Király (Vankó), Frizoni (Waltner) - Yannick (Eisenberger), Wilson Pereira (Illés)

Sopron: I. félidő: Heinrich – Maráczi (Fazakas, 28.), Sifter, Jovatic, Nagy Z. – Pintér, Deme, Kapacina – Horváth P. Zamostny, Szabó L. II. félidő: Halasi – Fazakas, Sifter, Baranyai, Nagy Z. – Horváth A., Szabó B., Kapacina – Horváth P. (Pető B., 65.), Zamostny, Kovács Á.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!