A tudás fája nyerte meg a teremdíszítő versenyt a Közgázban


2015-02-03 20:36:29  | cikk: Babos Petra  | 


A tudás fája nyerte meg a teremdíszítő versenyt a Közgázban főképe
A Pápai Gazdasági Szakközépiskola és Kollégium szeptember végén különleges versenyt hirdetett az iskola osztályainak. A feladat az volt, hogy a diákok a lehető legötletesebben dekorálják ki saját tantermüket. A megmérettetésre 12 osztály nevezett, akik hónapokon keresztül festették, díszítették termeiket. A verseny január végén véget ért. A zsűrinek bizony nem volt könnyű dolga, hiszen a diákok nagyon kitettek magukért, volt, ahol Disney-figurák keltek életre, vagy éppen az univerzumba csöppenhettünk be egy-egy falfestményen. Természetesen szavazni az egyik közösségi oldalon is lehetett, s így gyűltek is a lájkok, s lett napról napra szorosabb a küzdelem az elsőbbségért. Az eredményhirdetést ma tartották az iskola dísztermében.
Két kategóriában hirdettek eredményt. A közösségi oldalon a szavazatok alapján az első a 9. C, a második helyezett a 12. B osztály, míg a harmadik a 10. C osztály lett. A zsűri pontjai szerint az első a 11. B osztály csapata, a második a 9. A, míg harmadik a 10. A lett. A különdíjat a 13. L osztály kapta, mivel ők voltak a legötletesebbek és leggyorsabbak a verseny során a négy évszak ábrázolásával.
Edvy Dániel, a diákönkormányzat elnöke elmondta, hogy nagyon jó ötletnek tartották ezt a versenyt, mivel ettől kezdve olyan teremben tanulhatnak majd a diáktársai, ahol jól érzik magukat, amit ők alakítottak ki. A fiatalember hozzátette, minden termen látszik az osztály egyénisége, fantáziája és kreativitása. Szerinte a versenyen nem voltak vesztesek, minden osztály nyert, mert olyan tanteremben ülhet, dolgozhat, amilyet megálmodott, amelyben jól érzi magát.

Az abszolút győztesek a 9. C-sek lettek, közülük Ölbei Zsófia elmondta, nagyon izgultak, s most örülnek, hogy ők nyertek 1080 szavazattal.
Zsófi és osztálytársai a tudás fáját festették a falra, valamint pár virágot és pillangót.
-Az interneten bukkantunk erre az ötletre, s mivel mindannyiunknak nagyon megtetszett, ezért gondoltuk, hogy ezt valósítjuk meg. Az osztály mind a 31 tagja lelkesen részt vett a munkálatokban, amit az őszi szünetben kezdtünk el. Először az egyik osztálytársunk apukájának segítségével kimeszeltük a termet, majd felfestettük a szimbólumokat, amit főként szünetekben és tanítás után tudtunk csinálni – mesélte Zsófi.
A mosolygós lány hozzáfűzte, nagyon örülnek, hogy egy ilyen szép tanteremben tanulnak, amit ők díszíthettek ki saját tetszésük szerint. Az osztály reméli, sokáig lehetnek még ebben a teremben.

A nyertes osztályok nápolyit és pizza vásárlási utalványt kaptak, a legjobb, vagyis az abszolút győztes a pizzázás mellett egy tanítás nélküli napot tudhat magáénak, melyen egy szakmai napon vesznek részt, a különdíjasok pedig egy órát bowlingozhatnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!