Mihályfi Ákos bronzérmes az Eb-n


2015-02-02 16:25:44  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Mihályfi Ákos bronzérmes az Eb-n főképe
Január 21-25. között a Nemzetközi Brazil Jiu-Jitsu Szövetség Portugáliában rendezte meg Európa-bajnokságát. A kontinensviadalra komoly mezőny gyűlt össze, hiszen a különböző kategóriákban összesen 3340 nevezést regisztráltak a szervezők. A -100 kilogrammos mezőnyben egyedüli pápaiként Mihályfi Ákos is ott volt, aki a lila övesek között negyedik Európa-bajnokságán harmadik éremszerzésére készült. Ákos már tavaly októberben megkezdte a felkészülést, étrendet váltott, napi szinten keményen készült. A paleo étrend (cukormentes, lisztmentes, tejmentes táplálkozás) meg is hozta a várt hatást, hiszen itthon hozta is a versenyzéshez szükséges tömeget, sajnos a karácsonyi időszak és a repülőút miatt felszaladt pár kiló, így a versenyző Lisszabonban kemény koplalásba és edzésbe kezdett, hogy a mérlegelésre eltűnjön az a plusz három kiló.
- A súlycsoportom megmérettetése előtti napon elmentem futni, vacsorára csak egy citromot ettem, de másnap délelőtt még mindig plusz két kilogrammot mutatott a mérleg – emlékezett vissza a sportoló. Akkor fejben kicsit feladtam a bajnokságot, szerencsére a barátok csapattársak biztattak, így folytattam a fogyasztást. Több ruhát is magamra húztam, amikben óránként mozogtam 15-20 percet, melynek köszönhetően a mérlegelésnél a súlyhatár legtetejére nem kevés energiaveszteséggel pont 100,5 kilogrammal bemérlegeltem. A kategóriánkba hatan neveztek, először a négy közé kerülésért léptem szőnyegre, melyet viszonylag hamar, fojtással meg is nyertem. A döntőbe jutásért taktikusabban próbáltam kivitelezni a mérkőzést, sajnos azonban ütemet tévesztettem, magamra engedtem az ellenfelet. Megállították a mérkőzést és a bíró ponttal együtt egy olyan oldalsó pozícióban állította be a folytatást, ahonnan viszont az ellenfél nem mozdult, hiába volt passzív az ellenfelem, nem sikerült fordítanom, pontozással kikaptam. Ismét a bronzéremmel gazdagodtam, ami ismerve a mezőnyt számomra fényesen csillog.
Mihályfi Ákos elmondta, legközelebb a München Openen vesz részt, és amennyiben a támogatók jóvoltából az anyagi háttér biztosított lesz, április 22-én Abu Dhabiba utazik, ahol a Pro világbajnokságot rendezik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!