Jó hangulat a katolikus iskola farsangi szülők-nevelők bálján


2015-02-01 09:23:12  | cikk: Babos Petra  | 


Jó hangulat a katolikus iskola farsangi szülők-nevelők bálján főképe
A farsang a vízkereszttől, vagyis január 6-tól hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése, amelyet hagyományosan vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek. A kereszténység előtti időkből származó farsangi mulatságokat az „erkölcsös” 16. és 17. században nem eredete, hanem bujaságot szimbolizáló szokásai miatt tiltották.
Pápán a Szent István Római Katolikus Általános Iskolában szombat este tartották a hagyományos szülők-nevelők bálját.
Az est elején az iskola igazgatója, Gombásiné Takács Gyöngyi köszöntötte a szép számban összegyűlteket. Az igazgatónő elmondta, a bált 23. alkalommal rendezték meg az idén. Harmadik éve már, hogy az új aula adhat otthont a rendezvénynek. A bál elsődleges célja, hogy a szülők és a nevelők jobban megismerjék egymást, miközben szórakozhatnak. A bál jótékonysági cáélokat is szolgál, a befolyt összegből az iskola eszközparkját újítják fel, illetve az idén a Török Bálint utcai intézménybe foglalkoztató helyiségeket szeretnének kialakítani a tetőtérben. Az igazgatónő köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki támogatta a rendezvényt, akár pártolójegy vásárlással, akár süteménysütéssel.
A rendezvényen Szabó Gábor, a katolikus iskola szülői munkaközösségének elnöke is szólt a bálozókhoz, majd a diákok gondosan összeállított műsora következett.
A program nyitásaként az iskola felsős diákjai palotást táncoltak, majd rock and roll és néptánc színesítette a műsort, amellyel szintén az intézmény tanulói léptek fel. Az estről nem hiányozhatott a humor sem, erről a Dé-Mol Színtársulat gondoskodott összeállításával.
Végül dr. Mail József apát, plébános mondott áldást, s kezdődött a vacsora, majd a hajnalig tartó táncmulatság.
A jótékonysági eseményről természetesen a tombolasorsolás sem hiányozhatott.
A jó hangulatú estén a zenét Kovács Arnold szolgáltatta, akinek két gyermeke is a katolikus iskolába járt, s felesége jelenleg is itt tanít.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!