Lakótelep fejlesztési ötletek a Vajdán


2015-01-31 16:50:44  | cikk: HuHa  | 


Lakótelep fejlesztési ötletek a Vajdán főképe
-Érdekel a lakótelep sorsa, szeretnék hozzájárulni a fejlesztésekhez és a problémák megoldásához – mondta Vizi József a Vajda Péter lakótelepen megtartott városfejlesztési lakossági fórum után. A városrész óvodájában tartott beszélgetésen dr. Áldozó Tamás polgármesternek, a településrész önkormányzati képviselőjének mondhatták el ötleteiket és javaslataikat a vajdaiak.

A városvezető előzetes ismertetőjében a fejlesztési részprogramok összeállításának menetéről és a város fejlesztésének lehetőségeiről tájékoztatta a megjelenteket, majd azt kérte, a lakók mondják el, mi az, amit szeretnének megváltoztatni a Vajdán.

A felszólalások ezúttal is városfejlesztési és városüzemeltetési témákat érintettek, a lakótelepiek szeretnék, ha a játszótér megújulna, ha az út és járdahibákat kijavítanák, ha a túlméretes fákat kivágnák és több lenne a parkolási lehetőség a házak környékén. Mindemellett kifogásolták a fűnyírások utáni rendrakás minőségét, a csapadékvíz-elvezető összefolyók tisztításának hiányát, szóltak a lakótelepi hulladékgyűjtő konténerek idegenek általi használatáról, a késő este hangoskodó és gyorsulási versenyt rendező, randalírozó fiatalokról, a koszos autóbusz megállóról és a háztömbök bejárata előtt a gyalogosközlekedést akadályozó parkoló járművekről.
Vizi József jegyzetekkel is készült a konzultációra és több észrevételt is megfogalmazott.
-Tíz évvel ezelőtt volt egy csőtörés, ami miatt fel kellett bontani a járda egy szakaszát. Ezt azóta sem aszfaltozták vissza, a betemetett gödör pedig azóta már csúnyán megsüllyedt. A 8-as és 11-es ház között van egy nagy nyárfa, ami egyik oldalon a kandelábert veszélyezteti, a másik oldalon pedig hozzáér a kábelekhez. A posta kerítéséből pedig kinőtt egy szilvafa, amit szintén el kellene távolítani – sorolta az elvégzendő feladatokat.

Egy másik lakó a közvilágítás hiányosságait említette meg, megint más a lakótelepi kutyatartás problémáját vetette fel. A vajdaiak a Gróf úti kerékpárút folytatásáról is érdeklődtek a városvezetőtől és a fenyves sorsára is kíváncsiak voltak.

Dr. Áldozó Tamás a felvetéseket végighallgatva úgy fogalmazott, a felmerült igények jogosak, a vajdaiak pontosan kijelölték a következő évek feladatait.
-Én majdnem minden fórumon részt vettem eddig és azt tapasztaltam, hogy egyes városrészeken tipikus problémák vannak. Így például a lakótelepeken jellemző, hogy a kiépített csapadékvíz-elvezetési rendszer karbantartása nem megfelelő, kevés a parkoló, közvilágítási hiányosságok vannak – ezek a felvetések itt is elhangzottak. De előkerültek a hulladékgyűjtéssel kapcsolatos problémák, a túlnőtt fák gondjai, a zöldterületek karbantartásának kérdései – összegezte, hozzátéve, jó, hogy a lakók megfogalmazták ezeket a problémákat.
-Látszik, hogy az itt élők magukénak érzik a lakótelepet, figyelnek rá, pont ezért jó itt élni, és ezért is sokkal igényesebbek itt a közterületek, mint máshol a városban, mert a vajdaiak sokat tesznek érte.

A polgármester, képviselő azt is elmondta, a Perutz Stadion fejlesztése kapcsán kijelölik a kerékpárút folytatását a lakótelep felé, a fenyves területének kitisztítása, a szükséges favágások és telepítések elvégzése tervben van és szeretné, ha egy közösségi tere is lenne a Vajdán élőknek.

Az ötletelést követően – éppúgy, mint a többi városrészen – a felvetéseket összegezve újabb lakossági konzultációra várja a lakókat, hogy a feladatok elvégzésének sorrendjét is meghatározzák.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!