PELC ezüst az U9-es tornán


2015-01-31 16:26:58  | cikk: Haraszti Gábor  | 


PELC ezüst az U9-es tornán főképe
A Pápai Egyesített Labdarúgó Club idei harmadik téli teremtornáját rendezte meg a Sportcsarnokban, ezúttal a 2006. január 1-je után születettek, vagyis az U9-es korosztály lépett a küzdőtérre. A házigazdák két együttessel vágtak neki a küzdelmeknek, mellettük hat csapat kapott meghívást, akik a már megszokott lebonyolításban igyekezték elhódítani a tornagyőztesnek járó serleget. A mieink sárga csapata a csoportmeccsek során három vereséget szenvedett el, így az alsóházban a hetedik helyért meccselhettek, melyet 2-0 arányban meg is nyertek. A kékek jobban szerepeltek, a körmérkőzések során Dunaszeget és Gyirmótot is egy góllal múlták felül, a Veszprém elleni 0-0-s döntetlen pedig azt jelentette, hogy ellenfelük az elődöntőben a szintén veretlen Ajka volt. A megyei rivális ellen egy izgalmas találkozón a rendes játékidőben nem született gól, így büntetőrúgásokat rendeztek, melyet 3-2-re a mieink nyertek meg, ellenfelük a döntőben Veszprém volt. A két alakulat a csoportban már egyszer megküzdött egymással, akkor nem született gól, ezúttal azonban a megyeszékhelyiek hamar előnyt szereztek, néhány perccel később egy szép támadás végén pedig egy jól eltalált lövéssel már két gólra nőtt az előnyük, melyet a lefújás előtt nem sokkal háromra növeltek, így Györkös Gábor tanítványai az igen szép második helyet szerezték meg.
- Eredménytől függetlenül minkét csapattal meg voltam elégedve – kezdte az értékelést a PELC edzője. Sajnos a sárga csapatnál nem volt szerencsénk, minimális különbséggel maradtunk alul ellenfeleinkkel szemben. Ugyanez volt a helyzet a kékekkel, csak itt a mi javunkra dőltek el a szoros mérkőzések. Az Ajka elleni elődöntőn kiváló volt a hangulat és jól is játszottunk, sajnos a döntőre kicsit elfáradtunk, így a Veszprém magabiztosan győzött le minket. Úgy látom, a helyzetkihasználásunkon van még mit javítani, a lehetőségeink kevés százalékát tudtuk gólra váltani, ettől függetlenül gratulálok a srácok mai teljesítményéhez.

Eredmények:
PELC Sárga – Üstökös 1-2
PELC Kék - Dunaszeg SE 1-0
Ajka – Haladás 1-0
Gyirmót – Veszprém 0-1
PELC Sárga – Ajka 0-1
PELC Kék – Gyirmót 1-0
Üstökös – Haladás 0-2
Dunaszeg SE – Veszprém 1-5
PELC Sárga – Haladás 0-2
PELC Kék – Veszprém 0-0
Üstökös – Ajka 1-6
Dunaszeg SE – Gyirmót 0-2

Elődöntő: Haladás – Veszprém 0-3
Elődöntő: Ajka – PELC kék 0-0 (b.: 2-3)

7-8.helyért PELC Sárga - Dunaszeg SE 2-0
5-6.helyért Üstökös – Gyirmót 1-0
3-4.helyért Haladás – Ajka 1-3
1-2.helyért Veszprém – PELC kék 3-0

A különdíjakat Grőber Attila, a PELC elnöke adta át, a legjobb kapusnak a pápai Huszár Mátét választották, a legjobb játékos a veszprémi Bognár Martin lett. A gólkirály Ajka csapatából került ki Pákai Zoltán személyében, a legügyesebb hazai labdarúgónak Hauser Mátét látták. A szervezők a Pápai Játékvezetői Csoport tagjainak ezúton is köszönik a torna sikeres lebonyolításában nyújtott önzetlen segítségüket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!