Nőnapi köszöntő a HEMO-ban


2010-03-06 15:39:02  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Nőnapi köszöntő a HEMO-ban főképe
A pápai Honvéd Bajtársi Klub március 5-én délután köszöntötte hölgytagjait, a nyugállományú katonanőket a Huszár lakótelepi intézmény színháztermében. Az alkalmat jelenlétével megtisztelte a város részéről többek mellett Rádi Róbert művelődési osztályvezető, Bocskay László, Kovács József önkormányzati képviselők, az MH Pápa Bázisrepülőtér részéről Horváth Ferenc százados, Lipka Violetta őrnagy, a Toborzó- és Érdekvédelmi Iroda osztályvezető-helyettese, Nagy Márta zászlós, a Toborzó- és Érdekvédelmi Iroda munkatársa.
A Honvéd Bajtársi Klub titkára, Kerecsényi Zoltán ünnepi köszöntő beszédében elmondta, a modern kori nőnap gyökerei egészen 1857-ig nyúlnak vissza, amikor március 8-án New Yorkban textilipari munkásnők tódultak az utcákra, magasabb fizetést és jobb munkahelyi körülményeket követelve. Magyarországon először 1914-ben ünnepelték a nemzetközi nőnapot, a rendezvény első szónoka Ladányi Szeréna, a hazai nőmozgalom egyik megalapítója volt. A nőnap ma hazánkban sokaknak egy lehetőség arra, hogy egy kedves gesztussal felköszöntsék a körülöttük élő hölgyeket, szeretetüket és tiszteletük fejezzék ki irántuk. S talán mostanra látszik beérni az a folyamat, amely kb. tíz éve kezdődött el, s az azóta zajló nyilvános viták hatására a mai magyar társadalom valamivel befogadóbbá és érzékenyebbé vált a nőket érintő problémák iránt – emelte ki a titkár beszédében, aki ezt követően négy, a HEMO-ban dolgozó közvetlen kolléganőjét virággal köszöntötte fel a nagyközönség előtt, de természetesen minden megjelent hölgy kapott egy-egy szál virágot ajándékul a vacsora mellé.
A köszöntőt követően kis kulturális műsor is színesítette a rendezvényt, Gosztola István Radnóti Miklós-verset szavalt, Kapcsándy Klaudia és Nagy Ádám hangulatos nosztalgia-dalokat adott elő, Szabó Árpádné népdalénekes pedig ismert magyar dalokkal örvendeztette meg a megjelenteket.
A műsoros köszöntőt követően a klub férfitagjai által készített vacsorát fogyaszthatták el a vendégek. A rendezvény vidám, zenés, táncos mulatsággal folytatódott, estébe nyúlóan.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!