Munkaterveikről tárgyaltak a nemzetiségi önkormányzatok


2015-01-29 20:44:34  | cikk: Babos Petra  | 


Munkaterveikről tárgyaltak a nemzetiségi önkormányzatok főképe
Mindkét nemzetiségi önkormányzat ma délután megtartotta soron következő ülését. A nemzetiségi önkormányzatok határozatképesek voltak, így elfogadták az együttműködési megállapodás felülvizsgálatát, amely Pápa Város Önkormányzata és a nemzetiségi önkormányzatok között jött létre, mely szerint a települési önkormányzat a települési nemzetiségi önkormányzattal a helyiséghasználatra, a további feltételek biztosítására és a feladatok ellátására vonatkozóan megállapodást köt, melyet minden év január 31. napjáig felül kell vizsgálni.
A gyűlésen a Szervezeti és Működési Szabályzat és a 2014. évi költségvetésről szóló határozat módosítását is jóváhagyták a tagok.

A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat tegnap tartotta a németek elűzetési megemlékezését a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában, mely rendezvényről Pillerné Fódi Ilona elnök elmondta, nagyon jól sikerült. Az ünnepélyen a köszöntőket követően Szijártó László plébános mondott áldást, majd Szautner Mihály szavalt, Márkusné Vörös Hajnalka, a Veszprém Megyei Levéltár főlevéltárosa, igazgatóhelyettese pedig előadást tartott az elűzetésről. Közreműködött a Gannai Asszonykórus.
Végül a vegyes ügyek keretein belül a 2015.évi munkatervre vonatkozó javaslatokat tárgyalták meg. Az elnök kiemelte, idén 15 éves a német nemzetiségi oktatás, s ennek kapcsán nagyszabású rendezvényt szerveznek szeptemberben, melyre pályázatot is nyújtottak be.

A nemzetiségi önkormányzatok tagjainak megválasztásától számított 30 napon belül kötelesek a köztartozásmentes adózói adatbázisba felvételt kérni, ami megtörtént mindkét képviselőtestületben.

A Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat nevében Sándor Endre Géza elmondta, két pályázatot nyújtottak be. Az egyik egy zarándoklat lenne a csatkai búcsúra, szeptember 6-án, a másik pedig egy nyári egyhetes, hagyományőrző tábor Városlődön.

A 2015.évi költségvetést a jövő héten hagyják jóvá a testületek.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!