Egy igazi téli mese a Pegazusban


2015-01-29 20:39:47  | cikk: Babos Petra  | 


Egy igazi téli mese a Pegazusban főképe
A pápai Pegazus Színház társulata egy igazi téli Grimm-mesét varázsolt színpadra, a Holle anyót, ami a mai napon igazán aktuális is volt, hiszen Holle anyó tényleg megrázta a dunnáját.
A zenés bábjátékot a hét elején kezdte játszani a társulat, tavaszig közel 7000 kisgyermek fogja látni a bábbérletes előadássorozat második elemeként.
Végh Zsolt igazgató elmondta, a darabnak nagy sikere van a gyerekek körében, a tündérmesénél sikerült elérni azt a színházi áhítatot, amellyel egy igazi téli mesét varázsolhattak nekik a színpadra.

- Szakmai kihívást jelent számunkra olyan, mindenki által ismert irodalmi klasszikust színpadra állítani, akinek a meséjét szinte kívülről tudják a gyerekek, s már számtalan feldolgozásban, például előadásban, rajzfilmben, színházban látták. Nálunk azonban a történet különlegessége, hogy Holle anyó a Grimm-házban születik meg. A mese egy kamrában kezdődik, ahol a Grimm-testvérek a szánkójukat, fakutyájukat keresik. A nagy pakolásban és hangoskodásban a házban vendégeskedő két lány, Dorotea és Bettina zajra lesznek figyelmesek, s lemennek körülnézni. A kamrában nagy a rendetlenség, ezért a lányok össze akarnak ott rakodni. Mert azok a tárgyak, amelyek rendetlenül a kamrában hevernek, azok lesznek később a mese szereplői, mint például az almafa, a kemence és a dunna. A jól végzett munka gyümölcse pedig a mese, s innen indul a valódi történet - mondta Végh Zsolt.
A zenés bábjátékot tervezte és rendezte Sarkadi Nagy László, a zenét írta Kövi Szabolcs, s a társulat négy kiváló színésze játssza, vagyis: Valler Kata, Laki Mónika, Tarr György és Végh Zsolt.

Az igazgató felhívta a figyelmet a január 31-ei Pegazus-farsangra is, ahol a szokásos módon a vidámságé és a mókáé lesz a főszerep. Reggel 9 órától kézműves játszóházba invitálják a gyerekeket, majd 10 órától a Holle anyót tekinthetik meg bérleten kívüli előadásban. 11 órától maskarás felvonulás következik, majd a délelőttöt farsangi négypróba zárja. A programok ezzel nem érnek véget, hiszen 14 órától a Fő téren a mohácsi busók lesznek a vendégek, akik busó bemutatót tartanak. Lesz még táncház, sok játék és fotózkodási lehetőség a busókkal.
Minden programra szeretettel várnak kicsiket és nagyokat egyaránt.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!