Idén is a Türr-gimnázium volt a házigazdája a Varga Tamás Matematika Verseny megyei fordulójának


2015-01-27 15:54:18  | cikk: mo  | 


Idén is a Türr-gimnázium volt a házigazdája a Varga Tamás Matematika Verseny megyei fordulójának főképe
Évek óta a Türr István Gimnázium ad otthont a természettudományi megmérettetések között előkelő helyen szereplő Varga Tamás Matematika Versenynek. A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány által szervezett matekverseny első fordulóját minden általános iskola helyben bonyolította le, a második, egyben megyei fordulónak azonban rendszerint a Türr-gimnázium ad helyet, hiszen évente számos diák méreti meg magát ebből az intézményből, akik az országos fordulón is gyakran kiemelkedően szerepelnek.

Nagy Réka, a matematika-informatika munkaközösség vezetője elmondta, nagy megtiszteltetés számukra, hogy e rangos versenyt lebonyolíthatták az iskolában. A cseppet sem könnyű megmérettetésre az idei évben két nyolcadikos és egy hetedikes diák jutott be a gimnáziumból, a versenyen egyébként 12 pápai és Pápa környéki diák ragadott körzőt és vonalzót.
A Varga Tamás Matematika Verseny bizottsága törekszik az iskolai tananyagra támaszkodó, azt minél szélesebben felölelő olyan feladatok kiválasztására is, amelyek túlmutatnak a kötelező iskolai gyakorló feladatokon. A rendelkezésre álló két órában a diákoknak öt szöveges feladatot kellett megoldaniuk, melyek algebrai és geometriai példákat foglaltak magukba.

Németh Zsolt igazgató hozzátette, az országos szinten kiemelkedő versenyen való eredményes szerepléshez nagy mértékben járulnak hozzá az Észkerék Egyesület foglalkozásai. A pápai civil szervezet fontosnak tartja a matematikai tehetséggondozást, ezért figyelemmel kíséri a helyi és országos megmérettetéseken jól szereplő tanulókat, s igyekszik megszólítani őket, bevonni a szakköri munkába.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!