Az ország legjobb íjászai versenyeztek


2015-01-26 18:09:01  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Az ország legjobb íjászai versenyeztek főképe
A Delta Íjászegyesület ebben az évben is megrendezte hagyományos teremíjász bajnokságát, melynek célja a különböző kategóriák és korcsoportok országos bajnoki címeinek eldöntése és a minősítő szintek megszerzése volt. Az ország minden részéből érkeztek versenyzők a kétnapos megmérettetésre, melyen két bajnokságot is rendeztek, az úgynevezett ”IFAA” típusú rendszerben országos minősítő versengés zajlott, majd ”WA” rendszerben minősítő jellegű bajnokságot rendeztek, előbbire körülbelül 100-an, utóbbira 60-an neveztek. A két bajnokság között a különbséget a lőlap, a céltávolság és a cél nagysága jelentette – mondta el Koloványi Attila, a rendező egyesület alelnöke. A gyermek, serdülő, kadet, ifjúsági, felnőtt és senior korosztálynak hat kategóriában (olimpiai íj, csigás íj, bare bow, vadászreflex íj, történelmi íj, longbow) rendezték meg az ob-t, melyen ott jártunkig a pápai utánpótlás csapatok két arany-, és egy ezüstérmet szereztek.
- A kedvezőtlen időjárás ellenére sokan eljöttek, a 160 körüli induló létszám jónak mondható – tájékoztatott az alelnök. Minden hazánkban honos íjkategóriába érkezett nevezés a csigástól az olimpiain át egészen a történelmi íjakig. A verseny színvonalas volt, hiszen az első-, másod-, és harmadosztály tekintetében is megszerezték a minősítéshez szükséges pontszámokat az íjászok, természetesen az országos bajnokság következő állomásain lehet ezeken javítani. A további terveink között a március-áprilisi döbröntei terepverseny, a történelmi íjászokkal közösen rendezett nyár végi lovászpatonai bajnokság valamint az őszi döbröntei vadászverseny szerepel, de nagy valószínűség szerint márciusban más kategóriában a Sportcsarnokban egy újabb teremversenyt rendezünk.
Koloványi Attila reményét fejezte ki, hogy - ahogy a korábbi években – idén is sikerül gördülékenyen és magas színvonalon lebonyolítani a versenyt, ami jó előjel lehet a két hónap múlva esedékes újabb pápai kupa előtt.

Az IFAA rendszer részletes eredményei ITT, a WA kategória rangsora IDE kattintva érhető el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!