Éves közgyűlés és tisztújítás a Pápai Polgárőrségben


2015-01-25 22:09:15  | cikk: HuHa  | 


Éves közgyűlés és tisztújítás a Pápai Polgárőrségben főképe
Több mint hatezer órát töltött szolgálatban a Pápai Polgárőrség 52 tagja a 2014-es esztendőben –hangzott el a ma délelőtti éves közgyűlésen az egyesület tevékenységéről szóló beszámolóban. Bitai Sándor elnök a múlt év tevékenységét összegezte, mint mondta a polgárőrök több mint 1200 óra szolgálatot teljesítettek a rendőrökkel közösen, 2255 órában rendezvénybiztosítási feladatokat láttak el, közreműködtek az iskolák környéke közlekedésének biztosításában, segítettek a halottak napi temetői rend fenntartásában és közel 3000 órában bűnmegelőzési tevékenységet láttak el.

-Valamennyi városi rendezvényen ott voltunk és segítettünk a rend biztosításában. Több alkalommal a környező települések polgárőrei közreműködésével végeztük el a feladatot, máskor pedig mi segítettünk a falvak programjainak biztosításában – mondta el az elnök. A pápai polgárőrök jelentős óraszámban végeznek önálló bűnmegelőzési járőrözést is, a múlt évben 257 alkalommal adtak ilyen szolgálatot.
-Többször kaptunk jelzést és kérést a lakosságtól és a rendőrségtől is a járőrözés helyére vonatkozóan, rendszeresen járőröztünk a hegyekben, a peremkerületekben, a lakótelepeken és a garázssorok környékén. De nyitott szemmel járunk, ha nem vagyunk szolgálatban, akkor is, és jelezzük a rendőrség felé az észlelt jogsértéseket.

A közgyűlésen az egyesület gazdálkodásáról is beszámolt a vezetőség. A Pápai Polgárőr Egyesület tavaly kétmillió forintból gazdálkodhatott, legnagyobb bevételi forrásukat az Országos Polgárőr Szövetségtől és Pápa Város Önkormányzatától kapott támogatás jelentette. A szervezet kiadásai között a két polgárőr jármű fenntartása és üzemanyag költsége volt a legjelentősebb, de a múlt évben is költöttek a tagok ruházatának egységesítésére. A beszámolók sorából nem hiányzott a felügyelő bizottság tájékoztatása sem, mely szerint a tavaly fegyelmi ügyben nem kellett eljárniuk. A 2014-es évet lezáró beszámolókat a tagság egyhangúan elfogadta.

Szappan Csaba pápai rendőrkapitány hozzászólásában köszönetet mondott a polgárőröknek múlt évi tevékenységükért és a rendőrség munkáját segítő szolgálatellátásukért. Mint mondta, az elmúlt öt évben a rendőrökkel közös szolgálat megduplázódott, ez pedig jelentős segítséget jelent a járőrözés során.
-Ha egy fő rendőr mellé csatlakozik egy polgárőr, akkor kiadják a járőrpárost és el tudják látni a közterületi szolgálatot. Vagyis így a szolgálatos rendőrök száma a duplájára nőhet, növekedhet a közterületi jelenlét, ami javítja a lakosság biztonságérzetét – magyarázta az alezredes. A kapitányságvezető arról is szólt, Pápán a lakosság számához képest kevés polgárőr tevékenykedik, szükség lenne több olyan helyi lakosra, aki vállalja ezt az önkéntes szolgálatot a köz biztonságáért.

A múlt évet lezáró közgyűlés arra is alkalmat teremtett, hogy jutalmazzák a legjobban teljesítő polgárőröket. A polgárőrmozgalomban kifejtett áldozatos tevékenységéért 14 polgárőr vehetett át elismerést, Szappan Csaba rendőrkapitány pedig a közbiztonság erősítése érdekében a rendőrséggel közösen folytatott kimagasló tevékenységért adott át okleveleket.

A tanácskozás tisztújítással zárult, az öt éves időtartamra választott elnökség tagjairól döntöttek a jelenlévő polgárőrök. A választás eredményeként továbbra is Bitai Sándor vezeti a szervezetet, általános elnöke Barcza László, elnökhelyettese Bódai Attila, az egyesület alelnöki teendőit Szalai Tibor látja el, titkárként Schmidt Ferenc tevékenykedik, a felügyelő bizottság elnöke pedig Lovászi István maradt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!