Galamb-, és kisállat kiállítás


2015-01-25 14:35:16  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Galamb-, és kisállat kiállítás főképe
Az idén megalakulásának 55. évfordulóját ünneplő V-85 Galamb-, és Kisállat Tenyésztő Egyesület a Pápai Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola tornatermében tartotta meg a már hagyományosnak nevezhető év eleji galamb-, és kisállat kiállítását. A kétnapos rendezvényre 30 kiállító mintegy 300 galambját és 50 baromfiját hozta el. Az egyesület elnöke, dr. Pintér József Zsolt a kiállítás kapcsán úgy fogalmazott, az állataikhoz fűződő szeretetük, kitartásuk és elszántságuk gyümölcse ez a hosszú évekre visszatekintő kiállítás, s bár a korábbi éveknél idén kevesebben jöttek el, ez a minőségen egyáltalán nem látszott meg, hiszen a tenyésztők évről-évre kitesznek magukért.
- Sajnos az a tapasztalatunk, hogy a galambászat megy ki a divatból, kevés fiatal tenyésztő érkezik az ilyen és ehhez hasonló rendezvényekre, így csak azok tudnak talpon maradni, akik úgymond versenyképesek, ennélfogva az ilyen kiállításokra is a legszebb galambjaikat hozzák el. A kiállított galambokat természetesen szigorú szempontok alapján bírálják is, bízunk benne, hogy minél több fajtagyőztes lesz a rendezvény végére. Több kuriózumnak mondható madarat is hoztak Pápára, ilyen például a nemzeti kincsnek számító Magyar Óriás galamb vagy épp a román kopasznyakú galamb.
Az egyesület elnöke remélte, hogy a sok befektetett munka, melyet az állataikkal nap, mint nap végeznek, elnyerték a látogatók és kiállító vendégeik tetszését.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!