Eltűnés és szabálysértés elkövetése miatt is körözték


2015-01-22 09:56:45  | cikk:  | 


Két eljárásban is körözte a Pápai Rendőrkapitányság azt a 14 éves, Pápa környéki településről származó fiú, akit 2015. január 19-én igazoltatott Kozmáné Pőcze Zsuzsanna r. törzszászlós főhatárrendész és Rák Szilárd r. törzszászlós körzeti megbízott.
Az egyenruhások szolgálatuk teljesítése során Bakonytamási egyik utcájában igazoltatták az átmeneti nevelésben levő fiatalembert. Adatainak ellenőrzése során megállapították, hogy a Pápai Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés – lopás – elkövetése, valamint a lakóhelyeként kijelölt egyik Veszprém megyei lakásotthonból való eltűnése miatt is körözi. A rendőrök a fiút előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, majd a Közrendvédelmi Osztály munkatársa az ellene folyó szabálysértési előkészítő eljárás keretében hallgatta meg. A fiatalkorú elismerte, hogy 2014. augusztus 29-én Bakonyszentivánon, egy kerti party alkalmával elvette a házigazda asztalon hagyott mobiltelefonját. Később a telefont egy lakótársával elcserélte.
Meghallgatását követően a fiút a rendőrök egy pápai lakásotthonban helyezték el. Az ellene folyó szabálysértési előkészítő eljárás iratait az eljáró hatóság a Pápai Járásbírósághoz küldi meg.

Képek:

nincsenek képek