Helyi javaslatok Tapolcafő fejlesztésére


2015-01-21 23:37:14  | cikk: HuHa  | 


Helyi javaslatok Tapolcafő fejlesztésére főképe
A részönkormányzat szerda esti alakuló ülése után tartották meg Tapolcafőn azt a lakossági konzultációt, melynek javaslatait a város szeretné beilleszteni a településrész fejlesztési részprogramjába. Mint a többi városrészen, itt is a következő esztendők fejlesztéseinek tervezési és végrehajtási mechanizmusáról esett szó először, ezt Áldozó Tamás polgármester ismertette a falubeliekkel, majd a helyiek javaslatait várták a szükséges beruházásokkal kapcsolatban.

A tapolcafőiek több észrevételt is tettek az autóbusz közlekedéssel kapcsolatban, néhány utca kapcsán felvetették a csapadékvíz-elvezetés megoldásának szükségességét, többen a közvilágítás hiányosságait kérték orvosolni, de szóba került az iskola és néhány más önkormányzati tulajdonban lévő leromlott állapotú épület sorsa is. A helyiek a Tapolca patak további rendezését és turisztikai fejlesztését kérték a városvezetéstől, így a part menti kidőlt fák eltávolítását, a patak megközelíthetőségének javítását és vizesblokk kialakítását, sőt a régihez hasonló tó kialakítását is. Néhányan a rendkívüli gépjárműforgalom okozta útterhelés és zajhatás problémáját vetették fel, az ötletek között a falu kis utcáiból való kihajtás megkönnyítését szolgáló tükrök kihelyezése is szerepelt és a faluközpontban álló világháborús emlékművek rendbetételére is érkezett javaslat.
Ez utóbbit Kiss Ernő fogalmazta meg, aki több megoldási lehetőséget is ajánlott az áldozatok, hősök nevének megjelenítésére. A tapolcafői születésű és ma már újra ott élő férfi hírportálunknak azt mondta, örül, hogy a településrészen élőket megkérdezték fejlesztési elképzeléseikről, hiszen a faluban élők tudják, mi az, amin javítani kellene.
-Jó ötletnek tartom, hogy hozzászólhatunk és közösen alakíthatjuk a jövőt itt a faluban. Köszönjük.

A lakosok ötletei után a városrész önkormányzati képviselője azokat a feladatokat ismertette, melyeket a polgármesterrel, a Városháza és a Városgondnokság műszaki szakemberével tartott bejáráson rögzítettek. Ezek között több olyan tennivaló is szerepelt, amit a helyiek is megfogalmaztak, de egyéb feladatok elvégzését is megjelölték.
-A vízmű különleges épülete egyre rosszabb állapotban van, szükség lenne a felújítására, sok út- és járdaszakaszon kell burkolatjavítást végezni, bár a falu főutcáján végig új járdán lehet közlekedni. A kiemelt fontosságú feladatok közé soroltuk be az óvoda épületének rendbetételét, az iskolaépülettel kapcsolatban gyorsan kell dönteni, hiszen rendkívül rossz állagú, a sportpálya környékét pedig rendezetté kell tenni - sorolta a műszaki bejáráson tapasztaltakat.

A felvetések összegzését a következő lakossági konzultáción hallhatják majd a tapolcafőiek, ahol már a városrészi fejlesztési részprogramba bekerült ötletek megvalósításának sorrendjét kell meghatározni. A városvezetés ezt is a helyiekkel együtt kívánja megtenni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!