Változatos előadásokkal várja az érdeklődőket a Honismereti Kör 2015-ben is


2015-01-21 20:54:21  | cikk: Babos Petra  | 


Változatos előadásokkal várja az érdeklődőket a Honismereti Kör 2015-ben is főképe
Megtartotta a 2015. év első összejövetelét a Várostörténeti Honismereti Kör ma délután. A program elején Somfai Balázs körvezető beszámolt a 2014. évi programokról, majd a 2015-ös foglalkozásokat tárgyalták meg a jelenlevők.
A körtagok 2015-ben is színes és változatos programokon vehetnek részt, melyeken neves szakemberek érdekfeszítő előadásokkal várják a helytörténet iránt érdeklődőket.
Somfai Balázstól megtudtuk, igyekezett az idei éves programot is úgy összeállítani, hogy a város helytörténetével tovább ismerkedhessenek a tagok. A foglalkozásokat rendszerint minden hónap harmadik szerdáján tartják, 17 órától a Pedagógus Művelődési Ház klubszobájában.
Lesznek előadások a középkori Pápáról, a pápai ejtőernyős ezredről és a városrészekről is. Természetesen a csoport kirándulni is megy majd májusban, amikor is Kerta lesz az úti cél, ahol az iskola-és helytörténeti gyűjteményt tekinthetik meg az érdeklődők.
A körtagok részt vesznek emellett a város kulturális rendezvényein is, többek között a Magyar Kultúra Napján, az Esterházy-kastély megnyitóján, Pápa város napján és az Esterházy Ferenc tiszteletére szervezendő őszi konferencián is.
Somfai Balázs felhívta a figyelmet arra, hogy a régi tagok mellett mindenkit szeretettel várnak a foglalkozásokra, szívesen látják a fiatalokat is.
Február 18-án Petrik Iván levéltárvezető Pápa város a középkori oklevelekben címmel tart előadást.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!