Sakk: MAL-Kupa


2015-01-21 11:07:08  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sakk: MAL-Kupa főképe
Az elmúlt hétvégén a Pápai SE sakk szakosztálya Ajkán a nyolcadik alkalommal megrendezett kétnapos MAL – kupán vett részt. A versenyen felnőtt csapatok és gyermek egyéni versenyzők vehettek részt, hét fordulós svájci rendszerű lebonyolítással, 30-30 perc gondolkodási idővel, a rapid FIDE szabályok szerint. A korábban komoly pénzdíjjal is járó megmérettetésről Kiss Csaba szakosztályvezetőt kérdeztük.
- A 14 fős mezőnyben a három pápai csapat a 6., a 11., és a 12. helyet szerezte meg, mindössze két pontnyi különbség volt a legjobb és a másik két csapatunk között. (14,12,12 pont). A pápai csapatokból az első táblán Katona György szerepelt a legjobban (4.5 pont), a második táblán Buzás Gyula (3.5 pont), a harmadikon Hamzáné Gyimesi Andrea (4 pont), az utolsó táblán Gyutai Nándor és Mayer Tibor is három-három pontot gyűjtöttek. Pápa környékéről Nemesgörzsöny képviselte még magát, akik a 13. helyen végeztek, és a legjobb amatőr (játékosaik nincsenek egyesületnél leigazolva) csapatnak járó különdíjat is megkapták. Egyéniben Tardos Luca arany-, Czemmel Viktória veretlenül arany-, Domonkos Eszter ezüstérmet szerzett. Figyelemre méltó eredményt ért el Czemmel Viktória, aki legyőzte a korcsoportjában világbajnoki ezüstérmes, Európai Uniós bajnok ajkai - de a Tapolcát erősítő - Gaál Zsókát, aki ugyan fiatalabb Vikinél pár évvel, de legyőzése így is nagy eredmény, gratulálok mindenkinek a teljesítményéhez.
Sakkozóink január 24-én a Koloszár emlékversenyre utaznak Ajkára, másnap az NB II Széchenyi csoportjának hetedik fordulóját Zalaegerszegen játsszák.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!