Félévi vizsgahangversenyek a Bartókban


2015-01-21 07:52:40  | cikk: Babos Petra  | 


Félévi vizsgahangversenyek a Bartókban főképe
A Pápai Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola a héten tartja félévi vizsgahangversenyeit. A tantervi előírásoknak megfelelően félévkor és év végén a diákoknak számot kell adniuk zenei tudásukról. A félévi nyilvános koncerteken a növendékek bemutatják tudásukat, zenei felkészültségüket szüleik és hozzátartozóik előtt. Hetyei József igazgató érdeklődésünkre elmondta, néhány tanszakon a karácsonyi időszakban megtartották a vizsgákat, a héten pedig a többi tanszak növendékei szerepelnek. Hétfőn az ütősök, tegnap a hegedű, klarinét, szaxofon, ma a gitár, ének és zongora, csütörtökön a kamarazenekar és kürt, pénteken pedig a trombitások zárják a félévet.
Tegnap Szabó Tamás és Bödey Tamás növendékei örvendeztették meg a közönséget.

Szabó Tamásnak tíz hegedűse játszott a vizsgán. A hegedűtanár elmondta, a növendékek már karácsony előtt készültek erre a vizsgára, ahová kedvenc darabjaikat hozták el.
Bödey Tamás kérdésünkre elmondta, növendékei, vagyis a klarinétosok, a szaxofonosok és a furulyások is nagy lelkesedéssel készültek a mai napra. A gyerekek 1-1 darabot adtak elő, amit ők választhattak ki. A klarinét tanár elmondta még, hogy készülnek a szombathelyi Sistrum versenyre, valamint egy házi klarinétos tanszaki megmérettetésen is részt fognak venni.
A második félév is eseményekben és versenyekben gazdag lesz. Február 20-án lesz az V. Veszprém Megyei Csellótalálkozó, melynek 10 éve Pápa ad otthont. Március 9-én lesz a X. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny területi válogatója, amelynek szintén a zeneiskola lesz a házigazdája.
Hetyei József felhívta még a figyelmet arra is, hogy február 9-11 között lesz a beiratkozás 9-től 18 óráig, amikor is a második félévi térítési díj befizetését várják a növendékektől, amely a KLIK jóvoltából fele annyiba fog kerülni, mint eddig.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!