Javaslatok Felsőváros fejlesztésére


2015-01-20 23:28:06  | cikk: HuHa  | 


Javaslatok Felsőváros fejlesztésére főképe
Ezekben a hetekben valamennyi településrészen megtartják az első városrészi konzultációt, melyen a lakosság véleményét várják a városrész fejlesztésével kapcsolatban. A települést tervezési szempontból tizenkét összetartozó részre osztották, a beruházási javaslatokat a városrész önkormányzati képviselője és a városvezető fogadja a beszélgetéseken, melyeken a Városháza műszaki szakembere és a Városgondnokság munkatársa is részt vesz. A konzultációk helyéről és időpontjáról minden esetben postaládába kézbesített levélben értesíti az önkormányzat az adott városrészen élőket. Volt már konzultáció többek között a volt Kiliánon, az Erzsébetvárosban, a Fáy lakótelepen és a belvárosban élők számára is, kedd este pedig a felsővárosiakat várták ötletgyűjtő beszélgetésre.
 
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ épületében tartott rendezvényen Unger Tamás alpolgármester tájékoztatta a megjelenteket a városrészi fejlesztési részprogramok elkészítésének menetéről, majd dr. Hermann István önkormányzati képviselő kérte a lakosokat javaslataik megfogalmazására.

A legtöbb felvetés a csapadékvíz-elvezetés problémáira hívta fel a városvezetők figyelmét, sokan kérték járdaszakaszok, utcák burkolatainak megújítását és a közvilágítás hiányosságainak megszüntetését. A javaslatok között több utca közlekedési rendjének szabályozása, a közterületek tisztán tartásának biztosítása, a zöldfelületetek, fák igényesebb gondozása is szerepelt, a Tapolca mentén élők pedig áldatlan állapotokról számoltak be, s kérték ezek megoldását.

-Nagyon hasznosnak tartom a kezdeményezést, mert így a lakosok is elmondhatják véleményüket, kéréseiket. Ezt már korábban is meg kellett volna szervezni és bízunk abban, hogy a felvetésekből minél több minden megvalósulhat. Persze tudom, hogy mindenre nincs pénz, de azt remélem, hogy az elhangzott javaslatokat a szakemberek megvizsgálják és lakóhelyünk rendezése úgy történik, ahogy mi is szeretnénk - mondta el Németh József, aki maga is tett észrevételt a beszélgetésen. A Táncsics utcában élő férfi a közlekedési anomáliákra hívta fel a figyelmet, mint mondta, a húsgyár mögötti kanyarokban túlzott sebességgel hajtanak a gépjárművezetők, ez pedig sok balesethez, károkozáshoz vezet. Azt kérte, a város tegyen az utca közlekedési rendjének biztosításáért, másik felvetése pedig a köztisztaság növelésére irányult.

A városrészi lakossági konzultáción elhangzott javaslatok nagyrészt megegyeznek azokkal a feladat-meghatározásokkal, amiket a Felsőváros bejárásán a városvezetők és a műszaki szakemberek is lajstromba vettek – mondta el a beszélgetés után dr. Hermann István, a terület önkormányzati képviselője.
-Sok hasznos ötletet, javaslatot hallottunk, ezek megvalósíthatóságát megvizsgáljuk, és a rendelkezésre álló pénzügyi lehetőségek figyelembe vételével a lakókkal közösen meghatározzuk a feladatok elvégzésének sorrendjét. Nagyon sok az elvégzendő munka a területen, ez derült ki a lakók felszólalásaiból is.
A képviselő kiemelten fontosnak tartja a Tapolca rendezését, a járdák megújítását és a hiányzó szakaszok megépítését, a közvilágítási berendezések pótlását, az útburkolat javítást és a csapadékvíz-elvezetési problémák orvoslását.

A lakossági konzultációk a következő hetekben is folytatódnak, szerdán (január 21-én) a tapolcafőieket várják ötleteikkel a falu kultúrházába.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!