Kevés intézkedést igénylő esemény történt a hétvégén


2015-01-20 22:21:45  | cikk: HuHa  | 


Kevés intézkedést igénylő esemény történt a hétvégén főképe
Rendkívüli esemény nélkül, kevés intézkedés foganatosításával telt a hétvégi összehangolt közbiztonsági és közlekedési akció – tájékoztatta hírportálunkat Bauer Tibor rendőr őrnagy a Pápai Rendőrkapitányság által kezdeményezett szombati ellenőrzésről. A kapitányság nem először szervezett olyan vizsgálatot, melyben a polgárőrökkel és a Bakonyerdő Zrt. erdészeivel közösen járőröztek a területen, ezúttal pedig halőrök is csatlakoztak hozzájuk, hiszen a települések külterületein található kiskertek, szőlőbirtokok, erdőterületek mellett ezúttal a horgászatra alkalmas vizek is bekerültek az ellenőrzési útvonalba.

Az akció célja az volt, hogy azokat a területeket járják végig, ahol jellemzően keveset tartózkodnak ilyenkor a tulajdonosok, hiszen téli időszakban a gyümölcsösökben, szőlőkben nincs tennivaló, a rossz szándékú emberek azonban épp ezt az időszakot használják ki. Az ellenőrzés az egész járásra kiterjedt, ám rendkívüli beavatkozást nem kellett foganatosítaniuk a rendre vigyázóknak.

-A közbiztonsági ellenőrzés mellett közlekedési ellenőrzést is tartottunk. Kirívó jogsértéssel, illegális hulladéklerakással, orvhorgászattal, falopással nem találkoztunk, az intézkedések inkább néhány közlekedési szabálysértésre korlátozódtak. De ugyanez az egész hétvégére is elmondható, viszonylagos nyugalomban teltek az elmúlt napok, közterületi jogsértések, betörések nem történtek –értékelte az őrnagy.

A szombati ellenőrzés során, hasonlóan a korábbi alkalmakhoz ezúttal is a polgárőrök voltak a legfőbb segítői a rendőröknek. A rendőrökkel közös szolgálatellátásban tizenöt fő vett részt, negyvenöt polgárőr pedig a saját településének polgárőr szervezetei által szervezett önálló járőrözést hajtott végre. A kora délutántól éjszakába nyúló akcióban rendkívüli eseménnyel nem találkoztak az önkéntes munkát végzők, egyedül Kupon történt egy kerékpárlopás, melynek elkövetőjét az értesített körzeti megbízott elfogta – tudtuk meg Bitai Sándor elnöktől. A rendőri akciókhoz kapcsolódó polgárőr járőrözések egyébként a múlt évben is rendszeresek voltak, és idén is ezt tervezik a járásban működő polgárőr szervezetek.

A szombatihoz hasonló, főként megelőzési célokat szolgáló közös ellenőrzések az év folyamán többször is megismétlődnek, folytatva a tavalyi sorozatot – mondta el Bauer Tibor, a Pápai Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának vezetője.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!