Két próbajátékos és új pályaedző a Lombardnál


2015-01-20 11:28:21  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Két próbajátékos és új pályaedző a Lombardnál főképe
A felkészülés második hete kezdődött a Lombard Pápa labdarúgócsapatánál. Korábban már beszámoltunk arról, hogy szinte napról-napra változik a csapat kerete, a klub engedélyével Kenesei Krisztián, Faggyas Milán, Tóth Gábor, Marián Sluka és Benkő Krisztián is új csapatot kereshet magának. A távozók közül Tóth Gábor számít a legidősebb ’motorosnak’, hiszen a védő 2007 telén igazolt a Lombard Pápához. Nyolc évet húzott le a Perutzban, itteni pályafutása során minden versenysorozatot számítva 274 alkalommal öltötte magára a Lombard mezét, összesen 16 gólt szerzett. Ősszel 16 mérkőzést játszott, mindannyiszor kezdő volt. Kenesei Krisztián 2013 nyarán a Haladástól igazolt Pápára, Kenő a 2013/2014-es szezonban ötször vette be az ellenfél hálóját, játékát többször hátráltatták sérülések, idén ősszel 14 bajnokin lépett pályára, gólt nem szerzett, jelenleg a Vasas edzéseit látogatja. Marian Sluka pápai pályafutása fél évig tartott, a rutinos középpályás alapembere volt a szezonban a Lombardnak, 14 találkozót játszott végig, egy gól fűződik a nevéhez, melyet a Kecskemét ellen szerzett. Faggyas Milán 2014 telén Sopronból érkezett Pápára, az élvonalban mindössze nyolc találkozón jutott szóhoz, négyszer kezdőként, gólt nem szerzett. Lengyel Ferenc tavasszal nem számíthat a lábtöréséből gyógyuló Andrei Coroianra, aki jelenleg rehabilitáción vesz részt, ugyancsak nem folytatja pápai pályafutását Andrei Florean, aki jelezte a vezetőség felé, hogy Romániában szeretne játszani. Az ősszel csak csereként játéklehetőséghez jutó Benkő Krisztián engedély nélküli próbajátékon vett részt Dániában, így ő is új csapatot kereshet magának.
A távozók mellett két játékost sikerült Pápára csábítani, igaz, egyelőre kölcsönbe. Tavasszal a Győri ETO kölcsönjátékosként két korosztályos válogatott, Illés Dávid és Pongrácz Viktor is a Lombard mezben szerepel, valamint az Aston Villában edződött Stieber András is az ETO engedélyével Pápán edz. Végleg sikerült megszerezni a 20 éves siófoki csatárt, Eisenberger Tamást,valamint a 23 esztendős, szintén utánpótlás válogatott, paksi nevelésű Juhász Dánielt. A héten próbajátékon vesz részt a Lombardnál Venczel Balázs, aki korábban már játszott Pápán, valamint a középpályás Mehmed Dajic-ot is tesztelik.
Mint megtudtuk, Lengyel Ferenc munkáját Gracza Tibor személyében új pályaedző segíti, az UEFA licence-s szakember korábban a Kecskemétet és a Paksot is irányította. További hír az együttessel kapcsolatban, hogy a február 14-én 13 órára kiírt Kaposvár elleni edzőmérkőzés kezdési időpontja módosult, a találkozót 11 órai kezdéssel játsszák.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!