Polgármesteri keretből kapott új eszközöket a tűzoltóság


2015-01-19 14:54:30  | cikk: mo  | 


Polgármesteri keretből kapott új eszközöket a tűzoltóság  főképe
Speciális lapáthordággyal és egy orrfűrésszel bővült a Pápai Hivatásos Tűzoltóság eszközállománya. A mentéshez szükséges eszközöket dr. Áldozó Tamás polgármester nyújtotta át Horváth Sándor tűzoltóparancsnoknak ma délelőtt. Az adományt a polgármesteri keret terhére ajánlotta fel a városvezető.

Áldozó Tamás hangsúlyozta, kiváló együttműködés jellemzi a Pápa Város Önkormányzata és a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség között fennálló kapcsolatot.
- A város segítséget kap olyan helyzetekben, amelyek elhárítására nincsenek eszközei, így például az elöregedett, veszélyes fák kivágásánál. De a tűzoltóság rendszeresen részt vesz a városrészi napokon is, ahol a programnak mindig üde színfoltja a tűzoltóautó és a tűzoltók jelenléte. Mi pedig abban tudunk segíteni, amire a tűzoltóság költségvetése nem feltétlenül tud kiterjedni, így például hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy külföldi kapcsolataik továbbra is működjenek, például a kovásznai lánglovagokkal, de segíthetünk kisebb eszközbeszerzésekben is. Tavaly az egyik városrészi nap bevételéből például a Pápa Város Tűzvédelméért Alapítványt támogattuk – jellemezte a kapcsolatot a polgármester.
Ezúttal 430 ezer forint értékben kerültek új eszközök a parancsnokságra, az összeget a polgármesteri keret terhére biztosította a városvezető. Áldozó Tamás felhívta a figyelmet a Pápa Város Tűzvédelméért Alapítványra, mely megújult kuratóriumával a jövőben intenzívebb munkát tud végezni annak érdekében, hogy minél nagyobb mértékben tudja majd támogatni a tűzoltóság hasonló jellegű kiadásait.

Németh Tamás, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kiemelte, a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség és az önkormányzat között fennálló kiváló kapcsolat az emberek biztonságát szavatolja, hiszen a cél közös: a gyors és hatékony segítségnyújtás.
- A mai eszközátadás is ezt támasztja alá. A közbeszerzések keretében valóban nem mindig nyílik lehetőségünk arra, hogy ilyen eszközökre tegyünk szert. De a maihoz hasonló felajánlásokkal, mindig egy kicsit előbbre lépünk. Ennek az elmúlt időszakban is jelentős hagyománya volt, és bízom benne, hogy a jövőben is így marad – fogalmazott a megyei igazgató.

Horváth Sándor tűzoltó százados tájékoztatott, a speciális lapáthordágyra és az orrfűrészre is nagy szüksége volt a beavatkozó állománynak, hiszen mindkét eszköz gyorsabb és szakszerűbb mentést tesz lehetővé. A lapáthordágy kisebb helyen is elfér, az eszközzel szűk lépcsőfordulóban is könnyen, gyorsan szállítható a sérült. Az akkumulátoros orrfűrészt legtöbbször műszaki mentéseknél használják a katasztrófavédők. Az eszközzel könnyebben, gyorsabban hozzáférnek az adott területhez, mint az eddig használt feszítő-vágó berendezéssel. A Pápai Hivatásos Tűzoltóság parancsnoka hozzátette, örömmel fogadták a polgármesteri felajánlást, hiszen régóta szükség volt ezekre a berendezésekre.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!