Mindkét utánpótlás csapatunk helytállt az ETO ellen


2010-03-05 20:13:00  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Mindkét utánpótlás csapatunk helytállt az ETO ellen főképe
A sereghajtó az éllovast fogadta az U-13-as bajnokság tavaszi nyitányán, vagyis a Pápai Egyesített Labdarúgó Club 1998-as korosztálya a Győri ETO-t látta vendégül a Perutz stadion műfüves pályáján. A pápaiak egy nyolcgólos zakóba futottak bele az őszi nyitányon, Lantai Balázs tanítványainak nem titkoltan a tisztes helytállás volt a célja a mai kétszer 35 perc során. A házigazdák a Pilter, Peka, Müller, Joó, Vígh, Ihász, Balatoni, Pintér, Erdősi, Kőhalmi, Kovács kezdő 11-el futottak ki a pályára és nem is kezdtünk rosszul, a vendégek eleinte komoly veszélyt nem jelentettek a hazai kapura. A 26. percben aztán a védelem pillanatnyi megingását kihasználta Böcskey Zsolt, így előnyhöz jutottak a győriek, sőt 5 perccel később Böcskey megduplázta csapata előnyét, megszerezve második találatát. A második félidőben a játék képe nem változott, az ETO még három gólt vágott, kialakítva a 0-5-ös végeredményt. Lantai Balázs szerint az ellenfél jobb volt, ám csapata több elkerülhető gólt kapott.

- Nem az eredmény volt számomra fontos, hanem az, hogy egy ilyen gárda ellen a védekezőjátékunk mennyire lesz hatékony. Két éve vettem át ezt a csapatot, látom, hogy honnan hova tartunk, szemmel látható a fejlődés is, de az is látszik, hogy ez a kiemelt bajnokság egyelőre erős nekünk.

Az U-15-ösök is lejátszották első tavaszi mérkőzésüket, bár az időjárás nem éppen tavaszi arcát mutatta, talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy a PELC fiataljainak nem sikerült győztesen öltözőbe vonulni. Szalai Attila fiai a 14. helyről várták az ETO elleni mérkőzés, a zöld-fehérek a harmadik pozíciót foglalták el a 15 csapatos bajnokságban. A mieink a Nagy, Horváth, Szokodi, Kovács, Szalma, Baldauf, Iványi, Pődör, Palkovics, Kisbódi, Rácz összeállításban kezdték a derbit, a pápaiak mestere bízott abban, hogy a sikeres tavaszi felkészülés a pályán is visszaköszön.

- Ősszel több nyerhető mérkőzésen maradtunk alul, de csapatszerkezetileg stabilabbak, erősebbek lettünk a szeptemberi rajthoz képest. A kerethez három játékos csatlakozott, közülük Németh Zoltánra ma is kezdőként számítottam volna, ám egy sajnálatos adminisztrációs hiba miatt nem tud ma a segítségünkre lenni. A Győr fizikálisan és játéktudásban is előttünk jár, bízom benne, hogy amit gyakoroltunk az alapozás során azt meg tudjuk ma valósítani. A felállásunk marad a 4-3-3, remélhetőleg az elvégzett munka meghozza gyümölcsét.

A pápaiak bár egyenrangú ellenfelei voltak a vendégeknek, 1-1-es félidőt követően 3-1-es vereséget szenvedtek, a mieink találatát Rácz szerezte. A két csapat jövő héten Székesfehérvárra látogat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!