U8-asaink lecsúsztak a dobogóról


2015-01-18 15:46:21  | cikk: Haraszti Gábor  | 


U8-asaink lecsúsztak a dobogóról  főképe
A január 11-ei U7-es torna után ezúttal a 2007. január 1-je után születettek, azaz az U8-asok számára rendezetett teremlabdarúgó tornát a Pápai Egyesített Labdarúgó Club. A bajnokságra ezúttal is két négyes csoportot alakítottak ki a szervezők, az ’A’ és ’B’ csoportokban körmérkőzéseket rendeztek, a csoportelsők és csoport másodikak az elődöntőben keresztbe játszottak, a harmadik és negyedik helyezettek pedig másik csoport azonos helyezettje ellen ismét pályára léptek. Az elmúlt héthez hasonlóan ezen a játéknapon is két pápai csapatnak drukkolhattunk, a sárga mezesek ellenfele a Győri Üstökös, a Haladás és az Ajka volt, míg a kékek Dunaszeggel, Gyirmóttal és Veszprémmel meccseltek. Mindkét hazai gárda győzelemmel kezdte a tornát, a sárga alakulat folytatta is a megkezdett sorozatot, hiszen ezután az ajkaiakat is legyőzte, sőt a Haladás elleni döntetlen azt jelentette, hogy Horváth Tamás alakulata az elődöntőbe jutott. A kék együttes sajnos nem követte őket, hiszen a Gyirmót és a Veszprém ellen is két góllal alulmaradtak, így az ötödik helyért léphettek pályára, melyet büntetőkkel meg is nyertek. A sárgák az elődöntőben kikaptak a Veszprémtől, ami a bronzmeccset jelentette a pápaiaknak, itt a picik egy góllal alulmaradtak a Haladással szemben, ami azt jelentette, hogy a PELC egy negyedik és egy ötödik helyet szerzett a tornán.
- A kék csapat a csoportmérkőzésen szenzációsan játszott, bátran kérték a labdákat, jól cseleztek, gólerősen futballoztak – értékelt a PELC edzője, Horváth Tamás. Sajnos így is a helyzeteink fele kimaradt, ami miatt becsúszott két vereség. A sárgákra sem lehet panaszom, két győzelemmel és egy döntetlennel jutottunk tovább, a Haladás elleni mérkőzést sajnálom, hiszen 2-1-es vezetésnél kapufát lőttünk, majd az ellentámadásból gólt kaptunk, így a csoportban a második helyre kerültünk. A Veszprém elleni elődöntő után is maradt hiányérzetem, szépen játszottunk, 2-1-es hátrányban ziccert hibáztunk, így az ellenfél nyert. Sajnálom, hogy a mutatott jó játékunk az eredményben annyira nem látszik meg, de nem vagyunk elkeseredettek, dolgozunk tovább, folyamatosan fejlődnek a gyerekek, ami a legnagyobb pozitívum.
A döntőt végül 1-0-ra Gyirmót nyerte meg, Deli Zoltán, a csapat edzője – aki korábban a Lombard Pápa kapuját is védte – az eredményhirdetés után elmondta, a kupa előtt helyezésben nem gondolkodott.
- Természetesen nagyon örülök az első helynek, a gyerekek rendkívül kitartóan és felszabadultan játszottak, ez volt a kulcs. Az eredmények is mutatják, hogy erős csapatokkal találkoztunk, egy-két gólos meccseket tudtunk a magunk javára fordítani. Meg szeretném említeni a kapusunkat, hiszen szenzációsan védett, mindössze egy gólt kaptunk.
A legjobb kapusnak a gyirmóti Papp Zsombort választották, a gólkirály Joó Kristóf (PELC sárga) lett, a legjobb játékosnak a veszprémi Bognár Martint látták. A legjobb hazai játékos különdíját Nyári Martin (PELC kék) kapta. A díjakat Grőber Attila, a PELC elnöke és december hónap legjobb játékosa, Iványi Martin adta át.

Eredmények:
PELC sárga – Üstökös 3-1
PELC kék - Dunaszeg SE 2-0
Ajka – Haladás 0-6
Gyirmót – Veszprém 1-4
PELC sárga – Ajka 4-0
PELC kék – Gyirmót 0-2
Üstökös – Haladás 1-7
Dunaszeg SE – Veszprém 0-6
PELC sárga – Haladás 2-2
PELC kék – Veszprém 0-2
Üstökös – Ajka 2-0
Dunaszeg SE – Gyirmót 0-4
Elődöntő
PELC sárga – Veszprém 1-3
Haladás – Gyirmót 0-0 (b.: 1-2)

Helyosztók:
7. helyért: Ajka – Dunaszeg 1-1 (b.: 0-1)

5. helyért: Üstökös – PELC kék 1-1 (b.: 1-2)

3. helyért: PELC sárga – Haladás 0-1

1. helyért: Veszprém – Gyirmót 0-1

Végeredmény:
1. Gyirmót
2. Veszprém
3. Haladás
4. PELC sárga
5. PELC kék
6. Üstökös
7. Dunaszeg
8. Ajka

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!