Kéttornyúlaki ötletek a falu fejlesztésére


2015-01-17 22:25:35  | cikk: HuHa  | 


Kéttornyúlaki ötletek a falu fejlesztésére főképe
Csaknem megtelt kéttornyúlakiakkal a kultúrház pénteken este a városrészi fejlesztési részprogram összeállításához szervezett lakossági konzultáción. Áldozó Tamás polgármester és Máté István a településrész önkormányzati képviselője, ahogy a meghívólevélben is megfogalmazták, azt kérték a falubeliektől, mondják el, milyen fejlesztéseket szeretnének látni a következő években.

Érkeztek is észrevételek, javaslatok szép számmal, amiből az látszik, a Kéttornyúlakon élőket érdekli falujuk jövője, fejlődése. Az elhangzottak egy része a városüzemeltetési feladatellátás körébe tartozik, más részük azonban a falukép szebbé tételét, komfortosságát célozza. Ilyen ötlet volt az autóbusz megállók körüli területek rendezésének igénye, hogy főként az idősek számára megkönnyítse a fel- és leszállást, ilyen volt a temetői vízvételi hely térkövezése a sárban taposás megelőzésére, a járdák, utcaburkolatok helyreállítása, kerékpárút építése Pápa felé, és több utca közvilágításának bővítése. Molnár Bernadett az átadás előtt álló játszótér problémájára kért megoldást.
-Kisgyermekes anyukaként nagy örömmel fogadtam, hogy a falu kapott egy szép játszóteret. Azonban azt vettük észre, hogy eső után nagyon sárossá válik és használhatatlan lesz. Azt kértem, hogy ezt a problémát oldják meg, és javasoltam, gyeptéglával fedjék le a területet – mondta el ötletét a lakossági konzultáción. Molnár Bernadett hozzátette, nagyon örültek a lehetőségnek, hogy elmondhatják a véleményüket és ezek figyelembe vételével határozzák meg a falu fejlesztését.

A csaknem másfél órás beszélgetésen számos javaslatot megfogalmaztak a kéttornyúlakiak. A beszélgetés után a falu önkormányzati képviselője elégedetten nyilatkozott a részvételről és a falubeliek aktivitásáról.
-A konzultációt megelőzően polgármester úrral, a Városháza műszaki szakemberével és a Városgondnokság munkatársával végigjártuk a falut és áttekintettük a legfontosabb megoldandó feladatokat. Ezek sok esetben megegyeznek azokkal a javaslatokkal, amiket ma este hallottunk az itt élőktől.
A szakemberek a Pápai úton járdaépítést, a buszmegállók rendbe tételét, a vegyesbolt előtti terület vízelvezetésének megoldását, több utca- és járdaszakasz megújítását és közvilágításának bővítését vették fel a szükséges beruházások sorába.

A fejlesztési javaslatokat a következő hetekben megvizsgálják és újabb lakossági konzultáción döntenek a beruházások sorrendjéről.

A városrészi fejlesztési részprogramok összeállításához szervezett lakossági konzultációk a jövő héten is folytatódnak, a belvárosiakat hétfőn este várják a Városházára, a felsővárosiak pedig kedden mondhatják el javaslataikat a JMSZK épületében tartandó beszélgetésen.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!