Legyen szebb és komfortosabb a Huszár lakótelep is!


2015-01-17 19:29:32  | cikk: HuHa  | 


Legyen szebb és komfortosabb a Huszár lakótelep is! főképe
A volt Kilián lakótelep, Erzsébetváros, Fáy lakótelep után a Huszáron is megtartották a fejlesztési javaslatokat gyűjtő első lakossági konzultációt. A lakótelepiek szép számban képviseltették magukat a HEMO színháztermében tartott beszélgetésen, melyen Áldozó Tamás polgármester ismertette a városrészi fejlesztési részprogramok összeállításának és megvalósításának menetét, majd Bocskay László önkormányzati képviselő mondta el azokat az észrevételeket, melyeket a lakótelep bejárásán jegyeztek fel a műszaki szakemberekkel. Ez alapján az elöregedett fák kivágását, járdák felújítását, a lakóházak talajvizesedésének megvizsgálását, egy lakóépülethez vezető út aszfaltozását, a Honvéd utca közlekedésének és a szervizút használatának szabályozását említette meg a képviselő.
A tájékoztatókat követően a lakosok mondták el városüzemeltetéssel és fejlesztéssel kapcsolatos véleményüket, javaslataikat. Az indulatos megjegyzésektől sem mentes beszélgetésen több olyan észrevétel is elhangzott, amely akár a lakótelep fejlesztési részprogramjába is bekerülhet. Ezek között a vízdomb elbontását, a város felől a lakótelepre levezető járda kijavítását, újabb szelektív hulladékgyűjtő sziget kialakítását, a pihenőpadok megjavítását és az Erkel utcai kerítés vascsövének leszerelését javasolták.
Az egyik lakótömb közös képviselője a házban élők ötleteit tolmácsolta a városvezetők felé. Fodorné Nagy Bernadett mint mondta, a lakókat nagyon érdekli, hogy milyen módon kívánja szépíteni, komfortosabbá tenni a város a Huszár lakótelepet.
-Nagyon örültünk annak, hogy mi is beleszólhatunk a fejlesztési tervekbe és kíváncsiak az itt élők véleményére is.
A közös képviselő két háztömb csapadékvíz problémáját vetette fel, nagyobb esők idején ugyanis a víz betör a pincékbe, ezért a csatornahálózat átvizsgálását kérték, hogy aztán dönthessenek a házak szigeteléséről. Javasolták a régi, veszélyessé vált fák kivágását, néhány járdaszakasz megújítását és a pakolási lehetőségek bővítését.
Az ötletgyűjtő beszélgetés végén Bocskay László, a lakótelep önkormányzati képviselője úgy fogalmazott, többségében munkájukat segítő javaslatok hangzottak el és ezek egy része megegyezik azokkal a felvetésekkel, amiket ők is feljegyeztek a lakótelep bejárása során. A képviselő hozzátette, az elhangzott javaslatokat megvizsgálják és attól függően, hogy városfejlesztéssel vagy városüzemeltetéssel kapcsolatosak, beillesztik a rövid, vagy középtávú feladatok közé. A városrészi fejlesztési részprogramot a következő alkalommal a lakótelepiek elé terjesztik, hogy a feladatok elvégzésének sorrendjéről egyeztessenek velük.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!