A csapatmunka hozta meg az újabb pápai kosársikert


2015-01-16 21:27:14  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A csapatmunka hozta meg az újabb pápai kosársikert főképe
Az elmúlt héten Szombathelyen fontos sikert arató Motax Concordia Pápa KC a maga elé a négy közé jutást kitűző Sopront fogadta a Városi Sportcsarnokban. Az NB I/B-s kosárlabda bajnokság 11. fordulójában Henrik Istvánék jó formában várhatták a feldobást, hiszen legutóbbi két meccsükön győztesen vonulhattak az öltözőbe, öt győzelem, öt vereségre módosítva statisztikájukat. A házigazdák amellett, hogy teljes kerettel vágtak neki a találkozónak, a SMAFC rossz formájában is bízhattak, hiszen a soproniak idén még nem nyertek és idegenben sem teljesítenek jól ebben a szezonban, öt meccsükből négy alkalommal is vesztesen utaztak haza a hűség városába. A rangadón a mieink a Henrik, Horváth A., Hadnagy, Keresztes, Kutasi ötössel kezdtek, a feldobás után a vendégek hozták el a labdát, az első kosár Balogh nevéhez fűződött. Sajnos az első negyedben nem tudta múlt heti játékát megismételni a Pápa, elég álmosan kezdtek és bár a negyed derekáig mindkét oldalon felváltva estek a kosarak, úgy tűnt, homokszem került az addig jól működő gépezetbe, hiszen a hajrát Karácsonyi, Balogh és Csaplár-Nagy palánk alatti játékának köszönhetően 12 ponttal nyerte a Sopron (17-29). A folytatásban Szanati tartotta meccsben a mieinket, sajnos azonban a vendégek kinti dobásai pontosak voltak, Vajda Balázs időt is kért (31-43). A rövid pihenő jót tett a pápaiaknak, jóval agresszívebben védekeztek, többet futottak, aminek meg is lett az eredménye, Henrik triplájával már csak hét pont volt a differencia (38-45), csak azért nem olvadt tovább a különbség, mert előbb Hadnagy, majd Henrik is kihagyta a hármast, a 12 pontot sikerült ötre faragni a nagyszünetre, bizakodóan vonult öltözőbe a PKC (42-47). Következett a mieink számára oly sokszor gondot okozó harmadik negyed, nem alaptalanul tartottak a nézők a felvonástól, hiszen két gól nélküli támadást két Berneczei hármassal büntetett a Sopron, a közel három percen át tartó gólcsendet Hadnagy középtávolija törte meg (44-55). Öt és fél perc alatt mindössze öt ponttal növelte pontjai számát a Pápa, nagyon úgy tűnt, elúszik a meccs. Újabb hazai időkérést követően Keresztes és Szanati termelte a pontokat, nyolcpontos előny birtokában kezdhették az utolsó negyedet a vendégek (54-62). Remekül indult a záró felvonás, Keresztes két pontja után Horváth triplájával már csak egy pont volt a hátrány, a SMAFC időt is kért. Az edző rövid fejmosása sem segített, Vajda hajszálpontos kinti dobásával pedig már nálunk volt az előny (64-62). Majd’ öt perc(!) kellett az újabb soproni kosárhoz, a mérkőzés ezen szakaszában igazi csapatként működött a pápai együttes, mindenki hozzátette a magáét, húsz másodperccel a vége előtt Keresztes kétszer is sikeresen büntetőzött, 74-72-nél a vendégek támadhattak, öt másodperccel a dudaszó előtt Balogh eladott labdáját Henrik kaparintotta meg, ami végképp eldöntötte a bajnoki pontok sorsát, 75-72-re nyert a Motax.

Motax Concordia Pápa KC – SMAFC-NYME 75-72 (17-29, 25-18, 12-15, 21-10)

Vajda Balázs: Hiába ismertük a Sopron játékát, sajnos nem úgy kezdtünk, ahogy azt elképzeltük, a vendégek kulcsjátékosaira nem figyeltünk eléggé. Szerencsére a második 10 percre tudtuk rendezni a sorokat és a védekezésünk is jobban összeállt, talpra tudtunk állni. A harmadik negyedben megint buta kosarakat kaptunk, jött a szokásos hullámvölgy, ami miatt megint meglépett az ellenfél. Szerencsére igazi csapatként tudtunk játszani, a zónavédekezésünkkel el tudtuk kapni a fonalat, ezek jelentették a negyedik negyedben látott fordulópontot, melynek köszönhetően mi örülhettünk a végén.

Pápai dobók: Henrik 11/6, Horváth 3/3, Hadnagy 13/3, Keresztes 21, Kutasi 6, Szanati 11, Ács 2, Perák 5, Vajda 3/3

A PKC legközelebb ismét hazai közönség előtt játszik, január 23-án 16 órai kezdéssel a Törökbálint vendégszerepel Pápán.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!