Jóleső beszélgetések, önfeledt szórakozás - Farsangi összejövetel a Polgári Körben


2015-01-16 19:55:49  | cikk: mo  | 


Jóleső beszélgetések, önfeledt szórakozás - Farsangi összejövetel a Polgári Körben főképe
A Pápai Polgári Kör batyus összejövetele egyidős a civil szervezettel, hiszen a farsangi időszak báli hagyományait már a kezdetektől fogva minden évben felelevenítették. A közösség arra szerveződött, hogy a magyar hagyományokat, értékeket őrizze és újjáteremtse, így a farsangi időszak közös megélése nem maradhat el egyetlen évben sem – hangsúlyozta a ma esti program kapcsán Rabi István, a kör elnöke, hozzátéve, hogy azokban a polgári demokratikus országokban, ahol az elmúlt évtizedek során töretlen volt a fejlődés, óriási hagyományai vannak a farsangi mulatságoknak.
A pápai szervezet a maga szerény eszközeivel, de annál nagyobb lelkesedéssel hívja össze tagságát az év eleji összejövetelre, s tartja meg a bált, melyen a főszerep az üdítő találkozásoké, a beszélgetésé és természetesen a mulatságé. A csevegés és jókedv mellé pedig mindenki hozza magával a finom hazait, legyen szó édes vagy sós süteményekről, vagy éppen ízletes borokról.

Rabi István érdeklődésünkre elmondta, az évad első felét egyértelműen az önkormányzati választások határozták meg, s már a következő hónapok munkaterve is készen áll. A tavaszi-nyári időszakban a többszáz fős tagságot számláló kör vendége lesz Boros Bánk Levente politológus, Farkas Erika, a Magyar Rádió szerkesztő-riportere és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Májusban várhatóan ismét Csíksomlyóra kirándul a közösség, míg júniusra nagy vágyukat szeretnék beteljesíteni, mely szerint az évadzáró összejövetelen avatnák fel a kommunista diktatúra idején megnyomorított kulákok és városi polgárok tiszteletére állított emlékjelet – jegyezte meg a Pápai Polgári Kör elnöke.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!