Zsaroló került őrizetbe Pápán


2015-01-16 16:18:26  | cikk:  | 


Több mint egy évig vette fel jogosulatlanul egy idős férfi nyugdíját az egyik közeli ismerőse. A zsarolót a Pápai Rendőrkapitányság 2015. január 14-én őrizetbe vette.
A nyomozás adatai szerint a 70 éves pápai sértettet ismerőse, K. T. pápai lakos 2013 őszén azzal kereste meg, hogy nyisson folyószámlát és bankkártya használatával vegye le havonta a nyugdíját. Az idős férfi először ettől elzárkózott, ám K. T. addig erőszakoskodott, míg a sértett beleegyezett és együtt elmentek egy bankfiókba. Amikor 2013 novemberében a postás meghozta a bankkártyát és a PIN kódot tartalmazó borítékot, azt az elkövető azonnal elvette a bácsitól és 2014. december 3-ig havonta felvette az utalt nyugdíjat. A sértett ezalatt idős élettársával élt az asszony rokkant nyugdíjából. A rezsiköltség és a gyógyszerek kiváltása után havonta alig több mint húszezer forintot tudtak élelmiszerre fordítani.                                                                                                               
A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2015. január 14-én délelőtt Pápa belvárosában fogták el K. T.-t, majd előállították a helyi rendőrkapitányságra. A férfit zsarolás bűntett elkövetésének meglapozott gyanúja miatt a nyomozóhatóság gyanúsítottként kihallgatta és őrizetbe vételét rendelte el.


Képek:

nincsenek képek