Parkoló, járda, közvilágítás, csapadékvíz-elvezetés – Lakossági konzultáció Erzsébetvárosban


2015-01-11 23:17:05  | cikk: HuHa  | 


Parkoló, járda, közvilágítás, csapadékvíz-elvezetés – Lakossági konzultáció Erzsébetvárosban főképe
Csapadékvíz-elvezetési problémák, árkok állapota, járdák minősége – főként ezekre a problémákra várnak megoldást az Erzsébetvárosban élők, derült ki a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban tartott lakossági konzultáción, melyre az Erzsébetvárosban és a vasúton túli területeken élőket várták.

Az idei konzultációsorozat második állomása volt a pénteki találkozó a lakosokkal, melyre zsúfolásig megtelt a JMSZK előadóterme. Áldozó Tamás polgármester a városrészi fejlesztési részprogramok összeállításának menetét ismertette, majd arra kérte az összegyűlteket, mondják el, milyen beruházásokat szeretnének látni a következő években szűkebb lakókörnyezetükben. Venczel Csaba, a városrész önkormányzati képviselője a múlt évben megvalósított fejlesztésekről szólt bevezetőjében, majd az erzsébetvárosiak sorolták javaslataikat.

Legtöbben a csapadékvíz-elvezetés problémáinak megoldását kérték, de szóba került több rossz állapotban lévő járda felújítása, a Bakony-ér partjának rendezése, és újabb gyalogos-átkelőhely kialakítása is. Mészáros Sándorné azt javasolta, a Bakonyerdő Pápai Erdészetének épülete és a Kálvária temető vége közötti elhanyagolt területen alakítsanak ki gondozott zöldfelületet vagy létesítsenek parkolóhelyeket, hogy ez a terület is olyan rendezett legyen, mint a temető melletti szakasz. A Téglagyári úton túl lakók azt kérték, az utca és a Várkertfürdő között kitaposott ösvény helyett készüljön gyalogjárda, hiszen nagyon sokan erre közelítik meg a belvárost - lévén ez a legrövidebb út arrafelé -, Földi Géza pedig a Kazinczy utca közvilágítás-bővítésének szükségességére hívta fel a figyelmet.
-Én rendszeresen eljárok a városrész lakossági fórumaira is, és bár ott nem szoktunk ennyien lenni, de ott is fontos dolgok hangzanak el. Szükségesnek éreztem, hogy ezen a konzultáción is részt vegyek és tetszik, hogy a lakosság véleményét is kikérik a beruházásokkal kapcsolatban – mondta el érdeklődésünkre. – Én is tettem egy javaslatot, hogy a Kazinczy utca közvilágítását bővítsék, hiszen nagyon sok gyermek és felnőtt jár át az aluljárón ezt az utcát használva. Az utca meglehetősen sötét ráadásul a végén van egy használaton kívüli terület.

Venczel Csaba a konzultáció végén úgy fogalmazott, nagyon örül, hogy ilyen sok erzsébetvárosit érdekel a városrész fejlesztése.
-Több javaslat már korábban már is ismert volt számunkra, de hallottunk új ötleteket is. A járdák állapotának javítása fontos a városrészen élők számára, ugyanígy a közterületek tisztasága és rendezettsége is. Nagyon jó ötletnek tartom a temető végénél lévő terület rendezését, ez nemcsak a városrészen élők, hanem a temetőbe látogatók számára is fontos lehet. Bízok abban, hogy erre a Győri út-Várkert út-Téglagyári út forgalmának rendezésével lehetőségünk lesz.
A képviselő hozzátette, valamennyi fejlesztési javaslatot megvizsgálják és keresik a lehetőséget a megoldásukra. Erről pedig a következő konzultáción tájékoztatják is a lakosságot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!