A rendőri hivatást népszerűsítették


2015-01-11 22:15:25  | cikk: HuHa  | 


A rendőri hivatást népszerűsítették főképe
Közel száz végzős, érettségire készülő vagy már érettségizett középiskolás diák vett részt a Pápai Rendőrkapitányság pályaválasztási nyílt napján. Az Országos Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére első alkalommal megszervezett program célja a rendőri pálya megismertetése és népszerűsítése volt.

A tanulóknak Sándor Zsolt rendőr hadnagy, a kapitányság iskolai bűnmegelőzési tanácsadója, toborzásért felelős munkatársa beszélt a rendőrök munkájáról, a rendőri hivatástudatról és a rendvédelmi szerv nyújtotta lehetőségekről.
-Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan ellátogattak hozzánk és érdeklődnek a rendőri pálya iránt. A mai tájékoztatón a rendőri hivatásról beszéltem a diákoknak, bemutattunk néhány rendőrségi eszközt, megtekinthették az előállító helyiséget és néhány videóval megmutattuk a rendőri intézkedéseket, a kutyás rendőrök munkáját és hasonló érdekességeket – tudtuk meg a hadnagytól.

Sándor Zsolt arról is beszélt a diákoknak, hogy miként válhat rendőrré valaki. Eszerint a 18 év feletti, magyar állampolgárok érettségi után vagy a rendőr szakközépiskolában vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán szerezhetik meg végzettségüket. Az előbbibe február 13-ig kell a jelentkezést leadni, az egyetemre pedig júliusban kell jelentkezni. A felvételi vizsgán történelmi ismereteiről és általános műveltségéről kell számot adnia a jelentkezőnek, emellett pedig komoly fizikális és pszichés felmérés előzi meg a felvételt. A hadnagy azt javasolta, aki rendőr szeretne lenni, keresse fel a kapitányságot, ahol minden segítséget megadnak a jelentkezőknek, az iskolai testnevelőkkel pedig felveszik a kapcsolatot az erőnléti felkészítés egyeztetésére.
-A mai látogatók között többen is vannak, akik szeretnének rendőrként dolgozni, és mivel ezekben a középiskolákban bűnmegelőzési tanácsadóként is tevékenykedek közvetlenül is tudok beszélgetni a fiatalokkal – mondta el a hadnagy.

A rendőri hivatás iránt érdeklődők között volt Szakonyi Diána is, aki jelenleg a Mező végzős diákja. A fiatal lány arról mesélt, érdeklődéssel hallgatta az előadást és megfogalmazódott benne, hogy ő is rendőr legyen.
-Az előadáson hallottunk a rendőrség felépítéséről, feladatairól és sok érdekességről. Nekem nagyon tetszettek az elmondottak és már el is képzeltem, hogy rendőrnek tanulok tovább. A neten már megnéztem a körmendi iskolát, a felvételi felvételeket. Elég jó jegyeim vannak, remélem fel fognak venni – mondta a diáklány, hozzátéve, neki leginkább a papírmunkával járó feladatok tetszenek.

A diákok tájékoztató kiadványokat is kaptak a kapitányságon tett látogatáson, ezekből az idén induló képzéseket, az oktatási intézményeket és az egészségügyi alkalmassági követelményeket ismerhették meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!