A bécsi vér a pápai színházban


2015-01-11 17:35:33  | cikk: Babos Petra  | 


A bécsi vér a pápai színházban főképe
Kellemesen szórakoztató, ironikus műsort láthatott tegnap este a pápai közönség a Vajda-bérletben játszott Bécsi vér című három felvonásos operettben. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében játszott darabra zsúfolásig telt a nézőtér. A nagyérdeműt ezúttal a veszprémi Petőfi Színház kiváló színészei szórakoztatták közel három órán keresztül.
A darabot Bozsó József rendezte.

Bozsó József érdeklődésünkre elmondta, a színházak igen ritkán tűzik műsorukra a Bécsi vért, mert nem könnyű játszani.
- Tavaly egy osztrák úriember kért fel arra, hogy rendezzem meg ezt a darabot. Amikor megkaptam a szövegkönyvet és átolvastam, először úgy döntöttem, hogy visszaadom, mert egy igazi bécsi 19. századi régi operett, ami ráadásul akkor íródott, amikor már Strauss nem is élt. Aztán mégis belevágtam a nagy munkába. Az osztrákoknak ez egy emblematikus operettje, ezért nagyon izgultam, hogy hogyan is fogják fogadni. Nagy örömömre, tetszett is nekik annyira, hogy az előadás közben felálltak és tapsoltak, gratuláltak. Aztán amikor Veszprémben játszottam, Oberfrank Pál kérdezte, hogy min dolgozom, s meséltem neki erről a darabról, erre ő felkért, hogy mutassuk be bérletben Veszprémben is. Ekkor nagyon át kellett írnom az egészet, a mai kor igényeinek megfelelően, fogyaszthatóan a magyar színpadra. A magyar és német szövegkönyvet átalakítottam a magyar gusztusnak megfelelően, plusz humort írtam hozzá, kihúztam belőle úgynevezett unalmas részeket, helyette nagy táncokat tettem be. Így egy látványos, humoros, jókedvű játékmodorral átitatott előadás született azzal a temperamentummal, amit mi, magyarok nagyon szeretünk - mondta Bozsó József, majd elárulta, Pápára mindig örömmel és szívesen jönnek, hiszen itt egy kiváló színház várja őket, segítőkész szervezőkkel és nagyszerű közönséggel, akik mindig jól tudják magukat érezni.
A rendező kérdésünkre hozzátette még, az újév első napjai nagyon mozgalmasan telnek. Jelenleg a márciusi Dankó-show bemutatójára készülnek.
Az előadás igazi bécsi hangulatot árasztott, a korhű ruhák és a látványos díszletek még élvezetesebbé tették a nagyoperettet.
A Vajda-bérlet negyedik előadása február 21-én lesz, amikor a Bagoly és cica című darabot mutatja be az Orlai Produkciós Iroda.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!