Német siker a Pápa Kupán


2015-01-10 18:49:54  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Német siker a Pápa Kupán főképe
25. alkalommal volt Pápa városa a nemzetközi serdülő teremlabdarúgó torna, vagyis a Pápa Kupa házigazdája. Az idei megmérettetésen a házigazdák mellett hét csapat vetélkedett egymással a győztesnek járó serlegért. A Pápai Egyesített Labdarúgó Club mellett Erdélyt Barót és Kovászna, Németországot Schwetzingen és Leinefelde, Felvidéket pedig Losonc, Somorja és Dunaszerdahely képviselte. Ahogy azt a bajnokság lebonyolításában megszokhattuk, az ’A’ és ’B’ csoportban kialakult helyezések alapján derültek ki a helyosztók párosításai, a résztvevők két négyes csoportban küzdöttek meg a finálét jelentő csoportelsőségért. Az egyik legnagyobb esélyes Losonc volt, hiszen a felvidékiek a legutóbbi hat kiírást megnyerték, de Dunaszerdahely elsőségére is sokan tippeltek, a PELC pedig a hazai pályában is bízva reménykedett jó helyezésben. Az A jelű kvartettben meglepetésre Barót három győzelemmel vívta ki a döntőben való szereplést, az erdélyiek Somorját, Losoncot és Leinefeldét is aránylag simán múlták felül. Ellenfelet a B csoportból kaptak, aki nem volt más, mint Schwetzingen, akik mindhárom összecsapásukat egy góllal nyerték meg, a németek a mieink ellen különösen szerencsések voltak, hiszen a pápaiak a legnagyobb ziccereket is kihagyták, vagy épp a kapus védet bravúrral, így Lantai Balázs csapata a bronzéremért játszhatott, ellenfelük Losonc volt. Györkös Bencéék a bronzmeccsen hamar megszerezték a vezetést, majd tíz perccel a lefújás előtt már két gól volt az előnyük, a hajrában a felvidékiek is eredményesek tudtak lenni, de ez már csak a szépítéshez volt elég, a házigazdák a dobogó harmadik fokára állhattak fel. Lantai Balázs nem volt elégedetlen csapata teljesítményével, ám a schwetzingeni mérkőzést illetően volt némi hiányérzete.
- Ez a torna ragyogóan szolgálta a felkészülésünket, hiszen csak egy hete kezdtük a tréningeket. A csoportunkban azonos képességű csapatokkal találkoztunk, sajnálom, hogy nem sikerült kivívnunk a döntőbe jutást, Schwetzingen ellen végig irányítottunk, 100 százalékos ziccereink voltak, sajnos egy pontrúgásból gólt kaptunk, így elúszott a finálé. Ennek ellenére nem vagyok csalódott, a harmadik hely is szép eredmény, gratulálok a srácoknak.
A döntőben véget ért a meglepetéscsapat menetelése, Schwetzingen győzelméhez kétség sem férhetett, Matthias Mrosek együttese örülhetett a lefújást követően, 3-1-re győzték le a barótiakat.
- Egyáltalán nem számítottunk a tornagyőzelemre, hiszen olyan játékosokkal érkeztünk, akik még nincsenek összeszokva, keveset játszottak együtt – mondta a vándorserleggel a kezében Mrosek edző. A csoportmérkőzések nagyon izgalmas, kiélezett meccseket hoztak, főleg a házigazdák elleni találkozót emelném ki, ahol el kell ismernem, szerencsénk volt. Ami a döntőt illeti, örülök, hogy nem Losonccal kerültünk össze, biztos vagyok benne, hogy ellenük nehezebb dolgunk lett volna. Az eredmény alapján látszik, hogy a B csoport összes csapata győztesen vívta meg a helyosztót, így azt gondolom ez a négyes erősebb volt a másiknál. Nagyon örülünk a győzelemnek és jövőre a címvédés reményében ismét eljövünk Pápára.

Eredmények:
Barót – Somorja 2-1
Leinefelde – Losonc 0-5
Schwetzingen – Kovászna 2-1
Dunaszerdahely - Pápai ELC 1-4
Losonc – Barót 0-2
Somorja – Leinefelde 7-0
Pápai ELC – Schwetzingen 0-1
Kovászna – Dunaszerdahely 0-2
Barót – Leinefelde 2-0
Somorja – Losonc 1-3
Schwetzingen – Dunaszerdahely 3-2
Kovászna - Pápai ELC 1-2

Helyosztók:
7. helyért: Leinefelde – Kovászna 2-3
5. helyért: Somorja – Dunaszerdahely 3-3 (b.: 4-5)
3. helyért: Losonc – Pápai ELC 1-2
1. helyért: Barót – Schwetzingen 1-3

A torna legjobb játékosának Felix Tritsch-et (Schwetzingen) választották, a legjobb kapus különdíját Marius Olaru (Kovászna) vihette haza. A gólkirály Tony Burian (Somorja) lett. A legjobb hazai játékosnak Nagy Bencét látták, a szervezők pedig díjazták a győztes alakulat edzőjét, a német játékosokat Matthias Mrosek készítette fel a mai tornára. A díjakat dr. Áldozó Tamás polgármester és dr. Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő adta át.  A 2012-ben elhunyt Hernádi Tamás több mint két évtizeden keresztül szervezte a kupát. Emlékére fia, ifjabb Hernádi Tamás megalapította a Hernádi Tamás Emlékdíjat, melyet elsőként Dimény János kapott. A baróti iskola igazgatója és sportvezetője, azért vehette át a megtisztelő díjat, mert szinte a kezdetektől kíséri a baróti focicsapatot erre a kupára.

A XXV. Pápa Kupa végeredménye:
1. Schwetzingen
2. Barót
3. Pápai ELC
4. Losonc
5. Dunaszerdahely
6. Somorja
7. Kovászna
8. Leinefelde

A teremtornát a pápai önkormányzat és a csapatvezetők barátságos labdarúgó mérkőzése zárta, melyet 7-4 arányban az önkormányzat nyert meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!