Több gyermek született és kevesebben haltak meg, mint 2013-ban


2015-01-10 17:58:46  | cikk: Babos Petra  | 


Több gyermek született és kevesebben haltak meg, mint 2013-ban főképe
382 gyermekszületés, 135 házasságkötés és 532 haláleset - ezek a 2014. évi pápai anyakönyvi számadatok. 2014-ben 15 fő tett állampolgársági esküt Pápán és szerezte meg a magyar állampolgárságot.
2013-ban 361 születési anyakönyvi, 140 házasságkötési bejegyzés történt és 565 fő halt meg - nyilatkozta hírportálunknak Kázmérné Erdélyi Szilvia anyakönyvvezető.

Az anyakönyvvezetőtől megtudtuk, tavaly a legnépszerűbb lánynevek, amelyek az országos trendekkel is megegyeznek, a Leila, a Lili és a Hanna voltak, míg a fiúknál a Bence, a Milán és az Ádám bizonyult a legkedveltebbnek. Kázmérné Erdélyi Szilvia elmondta azt is, hogy a régi magyar nevek már nem annyira kedveltek, inkább csak akkor adják második névnek, ha az édesapa vagy az édesanyja is azt a nevet viseli. A házasságkötések helyszínének egyre gyakrabban választják az ifjú párok az Esterházy-kastélyt, az Edvy Malom Fogadót és tavaly először a Várkertben lévő Zenepavilont is.
- Tavaly július 1-től bevezették az elektronikus anyakönyvezést, ami nagy változásokat hozott. Megszűntek a papíralapú anyakönyvek, mindent elektronikus úton rögzítünk. Ez eleinte nem volt könnyű, nehezen indult be a rendszer, de most már az alapvető anyakönyvezés jól megy. Ez annyit jelent, hogy ha bárhol történik az anyakönyvi esemény, azt bármely városban bejegyezhetik. Próbálunk minél gyorsabban és gördülékenyebben eleget tenni az ügyfelek kérésének, annak ellenére, hogy a rendszer még teljesen nem forrta ki magát - mondta Kázmérné Erdélyi Szilvia.

Végül az anyakönyvvezetőtől megtudtunk, 2015-ben január 10-ig 7 kisgyermek született és 21 fő halt meg. Az első esküvő pedig január végén lesz majd.
Az anyakönyvi hivatal továbbra is a Járási Hivatal épületének földszintjén, a megszokott időben, vagyis kedden 8.00-12.00 óráig, szerdán 8.00-17:00 óráig, míg pénteken 8.00-12.30 között várja az ügyfeleket.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!