Rendkívüli testületi ülésen határoztak a kórháznak nyújtott támogatásról


2015-01-06 15:43:13  | cikk: mo  | 


Rendkívüli testületi ülésen határoztak a kórháznak nyújtott támogatásról főképe
Rendkívüli ülésen döntött Pápa Város Képviselő-testülete a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő részére biztosított támogatásról. A legfeljebb 150 millió forintos összegre a kórház struktúraváltást támogató TIOP projektjének befejezéséhez volt szükség. Az építési munkák első ütemében a nyertes ajánlattevő a bontási, közműkiváltási, előkészítési és az új épület alapozási munkálatait végzi, melyet várhatóan január elején befejez. Az építési munkák második ütemében kiírt közbeszerzési eljárásra beérkezett ajánlatok alapján azonban megállapítható, hogy a projekt sikeres befejezéséhez többlettámogatásra van szükség. A támogatás nélkül ugyanis az infrastruktúrafejlesztéssel és eszközbeszerzéssel járó, a fekvőbeteg-ellátás struktúraváltását célzó projektet az intézmény nem tudná befejezni.

Pápa Város Képviselő-testülete 14 igen szavazat mellett elfogadta a határozati javaslatot, mely szerint az önkormányzat legfeljebb 150 millió forintig – a 2015. évi költségvetés terhére – biztosítja a Gróf Esterházy Kórház TIOP -2.2.6. projektje keretében megvalósuló beruházás második ütemének befejezéséhez szükséges támogatást.

- Az önkormányzat számára fontos, hogy a projektben megfogalmazott szakmai program megvalósuljon. Fontos számunkra, hogy az itt élők egészségügyi ellátása színvonalasan, korszerű körülmények között történjen. Ezt a projektet egyébként sikertörténetnek értékeljük, és szeretnénk, ha szeptemberben az új létesítményt birtokba tudná venni a szakszemélyzet és az orvosok – fogalmazott dr. Áldozó Tamás az ülést követő sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy a kormányzat december végi döntései között a pápai önkormányzatot 150 millió forintos támogatásban részesítette, így a fedezet rendelkezésre áll a költségvetésben.

A polgármester reagált a Jobbik önkormányzati képviselőjének a napirenddel kapcsolatos megjegyzésére, mely szerint a politikus „megtépázottnak” nevezte a pápai kórház hírnevét.
- A kórház megtépázott hírneve pont a Jobbiktól származik, hiszen Orbán Imre, a párt korábbi helyi elnöke az intézmény előtt tartott sajtótájékoztatóján ezelőtt pár évvel festette fel azt a jövőképet, mely szerint megszüntetik az aktív ellátást, a kórházat bezárják. Jelentem a pápai kórház fejlődik, korszerűbb lesz, és úgy tűnik, hogy ez a Jobbik számára rossz hír. Ajánlom nekik, hogy próbáljanak azonosulni a pápai érdekekkel és akkor ők is sikertörténetként tudják megélni az ilyen projekteket – fogalmazta meg gondolatait a városvezető.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!