Rendben teltek az ünnepek – kevés dolga akadt a pápai rendőröknek


2015-01-05 20:34:11  | cikk: HuHa  | 


Rendben teltek az ünnepek – kevés dolga akadt a pápai rendőröknek főképe
Nemcsak az év végi ünnepek, hanem már az azt megelőző időszak is kiemelt fontosságúnak számít a Pápai Rendőrkapitányságnál. A karácsonyi bevásárlási láz idején a polgárőrökkel, közterület felügyelőkkel, NAV munkatársakkal közösen hajtottak végre ellenőrzéseket, nagy figyelmet fordítva az ilyenkor jellemző jogsértések megelőzésére. Sikerrel – tudtuk meg Bauer Tibor rendőr őrnagytól, a közrendvédelmi osztály vezetőjétől.
-Szerencsére minimális számú, karácsonyi vásárokhoz kötődő vagyon elleni cselekményről számolhatunk be, de hasonlóan kevés volt az ünnepek idején történt garázda, rendzavaró jellegű esemény is.
Az esztendő utolsó napján és újévkor néhány petárda jellegű, tűzijáték termékkel kapcsolatos bejelentés érkezett a kapitánysághoz, hiszen mindig vannak olyanok, akik az engedélyezett időtartamon túl is használják ezeket a termékeket. A bejelentések alapján a rendőrök a szükséges intézkedéseket megtették, de mint az őrnagy elmondta, kevesebb ilyen jellegű problémáról kaptak hírt, mint a korábbi években.
Bauer Tibor úgy fogalmazott, összességében kedvezően alakult az év vége, kevés rendzavarás, verekedés történt és kiemelt rendőri intézkedést igénylő cselekménnyel nem volt dolguk.
Baleseti szempontból ugyancsak nyugodtan teltek az esztendő utolsó hetei. Karácsonytól újév napjáig személyi sérüléssel járó baleset nem történt a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén. Koccanásos esetek persze voltak, főként a nem az út- és időjárási viszonyoknak megfelelő sebesség miatt.
-A beköszöntött téli időjárás vélhetően óvatosságra késztette a járművezetőket, így olyan baleset, ami miatt a mentőknek is ki kellett volna vonulniuk, nem történt – mondta el az őrnagy.
Az év végi rend fenntartásában a rendőrök legfőbb segítői ezúttal is a polgárőrök voltak, gyakran tartottak közös szolgálatot és karácsony előtt egy fokozott ellenőrzési akciót is végrehajtottak.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!