Konzultációsorozat indul a városrészi fejlesztések meghatározására


2015-01-05 16:58:36  | cikk: mo  | 


Konzultációsorozat indul a városrészi fejlesztések meghatározására főképe
250 millió forintot különít el az idei évi városrészi beruházásokra Pápa Város Önkormányzata – jelentette be mai sajtótájékoztatóján dr. Áldozó Tamás polgármester.

A városvezető emlékeztetett, Pápa Város Képviselő-testülete tavaly ősszel fogadta el azt a 40 projektet tartalmazó városfejlesztési stratégiát, mely meghatározza a város egészében megvalósítandó nagyobb volumenű beruházásokat. Ezenkívül azonban készül egy olyan településfejlesztési program, mely városrészekre lebontva, a lakossági igényeket felmérve nevezi meg a beavatkozási pontokat, ütemezi be a fejlesztési elképzeléseket – derült ki a sajtótájékoztatón.
- Lakossági konzultációra várunk minden pápai állampolgárt, ahol az adott városrész önkormányzati képviselőjével és a helyben élőkkel közösen vitatjuk meg az elvégzendő feladatokat. Fontos, hogy nem a választókerületek szerint történik a konzultációsorozat megszervezése, hanem városrészek szerint, hiszen ezek egymástól eltérő jellegzetességgel bírnak, mások a problémák, más az intézményi környezet, a népsűrűség és a lakóépületek jellege. Így legalább 12 ilyen fejlesztési övezetet különböztetünk meg – vázolta a terveket a polgármester.

Áldozó Tamás kiemelte, a konzultációsorozat első részében az elhangzott javaslatokat az önkormányzati képviselők összegyűjtik, majd rendszerezik, csoportosítják azokat. A fórumsorozat folytatásában pedig egy fontossági sorrendet állítanának fel a résztvevők, mely feladatokat szükséges azonnal elvégezni, s melyek azok, amelyek nem annyira sürgetőek.
- Azt az elvárást fogalmaztam meg képviselőtársaim felé, hogy március végére álljon készen egy olyan városrész-fejlesztési részprogram, melynek végrehajtását azt követően meg is kezdhetjük. A feladatok megvalósítására egy 250 millió forintos fejlesztési céltartalékot különítünk el – adott tájékoztatást a polgármester.

A városvezető felhívta a figyelmet arra is, hogy az első lakossági konzultációt csütörtökön tartják a volt Kilián lakótelepen élők számára. Az adott városrész lakossági fórumára minden pápai meghívót kap, de elektronikus felületeken is követhetők lesznek az időpontok. Áldozó Tamás megjegyezte, a konzultációsorozatra készült meghívó az első olyan kiadvány, melyen az Esterházy Ferenc Emlékév időközben elfogadott logója szerepel, emellett a meghívólevelet a pápai fotópályázat egyik nyertes fényképe illusztrálja.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!