Övvizsga a Patent Griff SE-nél


2015-01-05 14:33:08  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Övvizsga a Patent Griff SE-nél főképe
A Weöres Sándor Általános Iskola tornatermében 30 karatéka készült a minden évben esedékes övvizsgára. Többféle fokozatra vizsgáztak a sportolók, a kezdő fehér övesektől (10.kyu) egészen a zöld övesekig (4.kyu). A vizsgát Szalóki Sándor, az egyesület elnöke úgy jellemezte, az egyesület tagjainak a mindennapokban a versenyek mellett ez a felmérő szolgál motivációul.
- A vizsga három pillérre épül, technikai elemekre, erőnléti részre és küzdelemre, utóbbiról azt kell tudni, hogy a kék öveseknek öt, a sárga öveseknek tíz, a zöld öveseknek 15 ellenfeles küzdelemben kell helytállniuk. Ez azt jelenti, hogy másfél percenként friss ellenféllel kell megküzdenie a próbázónak, amiből rengeteget lehet tanulni. Örömteli, hogy egyesületünkben 2014-ben nőtt a versenyzői létszám, az elmúlt esztendőben magyar és diákolimpiai bajnokot is köszönthettünk a klubban, úgy érzem, megálljuk a helyünket az országos mezőnyben. Természetesen van még hova fejlődni, a 2015-ös szezon elég korán indul, februárban már a diákolimpián kell helytállnunk.
A vizsgával kapcsolatban Szalóki Sándor elmondta, Szakács Péter sikeresen letette 1. kyu-ra a vizsgát, így nyáron már megpróbálkozhat a danfokozattal is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!