Több lakóépület gyulladt ki az elmúlt napokban


2015-01-05 08:46:16  | cikk: mo  | 


Átlagos esetszámmal dolgoztak a tűzoltók a pápai parancsnokságon az elmúlt két hétben – adott tájékoztatást Csillag István tűzoltó alezredes, a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője. Csillag István arról számolt be, a fűtési szezon kezdete óta szén-monoxid mérgezés miatt nem hívták a tűzoltókat, és a karácsonyi ünnepnapok ideje alatt sem volt tipikusan az ünnephez köthető eset, azaz adventi koszorú-, vagy karácsonyfatűz. December 25-én egy kirívó esethez vonultak a lánglovagok, a Külső-Győri úton egy garázs gyulladt ki. A tűzeset körülményeit még vizsgálják a szakemberek – mondta el Csillag István.

A Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője tájékoztatott arról is, Szilveszter előestéje és az újév már sajnos több feladatot hozott a tűzoltók számára. Takácsiban két esethez is hívták a katasztrófavédőket: december 30-án egy lakóház gyulladt ki, január 2-án pedig egy mobil betlehem kapott lángra, melynek következtében a lángok átterjedtek a szomszédos óvoda homlokzatára. Mindkét eset könnyebb személyi sérüléssel járt. Az újév második napján Lovászpatonára, harmadik napján pedig Gyarmatra vonultak a tűzoltók, mindkét településen lakóháztűz miatt érkezett segélyhívás.

A kirendeltségvezető érdeklődésünkre elmondta, év végén az első hó megérkezésével, a csúszós utak következtében több közúti baleset történt, ahol műszaki mentésekhez hívták a katasztrófavédőket. A balesetekben személyi sérülés nem történt – tudtuk meg Csillag Istvántól.
A parancsnokság illetékességi területén a katasztrófavédők 2014-ben mind a műszaki mentés, mind a tűzesetek tekintetében kevesebb feladatot hajtottak végre, mint az előző évben.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!