Egyre nagyobb siker a pápai zenésztalálkozó


2015-01-03 19:08:05  | cikk: mo  | 


Egyre nagyobb siker a pápai zenésztalálkozó főképe
Ötödik találkozójukra gyűltek össze a felső-dunántúli régió tánczenészei tegnap este. A rövid szünet után tavaly újra útjára indított zenésztalálkozót minden évben január első hétvégéjén tartják, hiszen ez az az időszak, amikor a mulatós és tánczene mesterei nagy eséllyel lélegezhetnek fel: a szilveszteri bulik lezajlottak, de még nem indult be a farsangi „nagyüzem”. Szerencsésnek is mutatkozik az időpontválasztás, hiszen az összejövetel már tavaly is nagy siker volt a szakma művelőinek körében, az idei pedig kétségkívül rekordszámú résztvevőt vonzott. Több mint 70 tánczenész gyűlt össze tegnap este a pápai olasz étteremben, érkeztek Csornáról, Ajkáról, Zalaegerszegről, Sopronból és természetesen Pápa környékéről. Kovács Arnold és Pap Attila, a zenésztalálkozó szervezői fontosnak tartják, hogy ezúttal a hagyomány ne szakadjon meg, így már a 2016-os összejövetel időpontján gondolkodnak.

Kovács Arnold azt hangsúlyozta, bár mindannyian egy szakmában dolgoznak, mégis nagyon nehéz összeegyeztetni a személyes találkozásokat, holott elmondható, hogy a résztvevők között nemcsak kollegiális a viszony, hanem szoros barátságok szövődtek. Emellett a szakma művelőinek 2009 óta nincs érdekképviselete, nincs egy olyan egyesület, szervezet, amely összefogná, segítené, szabályozná tevékenységüket. A dáridós szakma tehát nem most éli virágkorát, de a szervezők szerint már látszik a kiút.
- Lassan helyükre kerülnek a dolgok. A szórakoztató ipar kezdi kiforrni magát, egyre több a zenés szórakozóhely és egyre nagyobb az igény a minőségi élőzenére. Mindezzel találkozik az a trend, mely szerint maguk a zenészek is – egyre többen – élőben zenélnek, így a valódi tehetség, a minőségi zeneszolgáltatás kerül előtérbe – fejtette ki Kovács Arnold, hozzátéve, hogy a szakmában van fantázia és jövő, hiszen mind a közönség igényei, mind a zeneszolgáltatás a minőség irányába tolódik el.

A zenésztalálkozón a zalaegerszegi Gaál Szabolcs szolgáltatta a zenét, aki ezentúl állandó zenésze lesz az összejövetelnek. A fiatal tánczenészhez azonban a buli végére sokan csatlakoztak, a találkozó ugyanis minden évben hatalmas örömzenélésbe torkollik.

Az összejövetelnek már szinte állandó résztvevője az országos televíziós csatornák mulatós műsoraiból is ismert zenész-dalszerző, Sláger Tibó. Kiss Tibor már 30 éve tevékenykedik a szakmában, sokan csak slágergyárosként ismerik, hiszen az ő nevéhez fűződnek olyan sikerdalok, mint például a „Kék a szeme”, vagy a „Táncolj cigánylány”. Sláger Tibó érdeklődésünkre elmondta, kiváló kezdeményezésnek tartja a pápai zenésztalálkozót, az ország többi részén is fontos lenne hasonló programok megtartása. Remek alkalom ez a tapasztalatcserére, az új irányvonalak, trendek megvitatására, a kapcsolatteremtésre és természetesen a szórakozásra, örömzenélésre – osztotta meg gondolatait a tánczenész.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!