Folyamatosan vonultak a mentők az év utolsó napján


2015-01-02 09:05:05  | cikk: mo  | 


Az ünnepek alatt sem pihentek a Pápai Mentőállomás dolgozói. Kürti József tájékoztatása szerint míg a karácsony nyugalmasan telt a mentősök számára, a szilveszter éjszaka annál extrémebb esetszámot eredményezett. Karácsonykor átlag alatti volt a kivonulások száma és nem történt olyan eset, amely szorosan a karácsonyi ünnephez köthető – összesítette a mentőállomás-vezető.

Szilveszter napja azonban már sokkal zsúfoltabb volt a mentősök számára, az év utolsó napján szinte folyamatosan érkeztek a segélyhívások a mentőállomásra. Szilveszterkor összesen 17 feladatot láttak el, amely jócskán meghaladta az ilyenkor szokásos kivonulások számát. Kürti József elmondta, legtöbbször a túlzott alkoholfogyasztáshoz köthető esetekhez riasztották az egységeket, így többnyire fejsérülésekhez, verekedésekből származó balesetekhez vonultak a mentők. A mentőállomás-vezető érdeklődésünkre elmondta azt is, pirotechnikai eszközök használatához köthető sérülések miatt nem érkezett segélyhívás az elmúlt napokban, és ugyancsak nem okozott gondot a hét elején beköszöntő rendkívüli hideg sem.

A Pápai Mentőállomás 2014-ben 6000-nél több feladatot hajtott végre, ami nem sokkal több esetet jelent az előző évi adatokhoz képest – árulta el Kürti József.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!