Fagyos idő, forró hangulat a Fő téri szilveszteri buliban


2015-01-01 12:14:47  | cikk: HuHa  | 


Fagyos idő, forró hangulat a Fő téri szilveszteri buliban főképe
Bár a hőmérő higanyszála a mínusz 10 fok közelében lecövekelt tegnap éjszaka, a pápaiakat nem riasztotta el attól, hogy a Fő téri városi szilveszteri mulatságon búcsúztassák az óévet és köszöntsék az újat. Az esztendő tán leghidegebb éjszakáján több százan ünnepeltek, voltak akik állig beöltözve, forralt bort kortyolgatva védekeztek a hideg ellen, mások bulizós ünneplőt húzva dacoltak a hideg ellen. Ment is a tánc kora estétől, hiszen a pezsgő, forralt bor és más, alkoholtartalmával a testet átmelengető ital mellett ez segített a hideg elviselésében. No meg a jókedv, a vidám beszélgetések, mókázások. Fiatalok és örökifjak sokasága húzott vicces kiegészítőt magára, volt, akinek a fején csillogó szilveszteri süveg díszelgett, mások villogó díszeket biggyesztettek sapkájuk fölé, és  voltak, akik mókás szemüvegben néztek az új esztendő elé.

A városi szilveszteri bulit a Főnix zenekar nyitotta koncertjével, aztán a Három Grácia nevű formáció teremtett vidám hangulatot, majd pedig a Hobby együttes zenéjére ropták kicsik és nagyok. Éjfél előtt néhány perccel Áldozó Tamás polgármester mondott köszönetet a fellépő együtteseknek - akik vállalták a nem mindennapi időjárás ellenére is a pápaiak szórakoztatását - és egy verssel kívánt boldog új esztendőt.

Mindenkinek egészséget!
Legényeknek merészséget!
Minden jóból épp eleget,
Nyár idején jó meleget. Leányoknak piros arcot,
Katonáknak kevés harcot.
Asszonyoknak jó, hű férjet,
Kivel boldogságban élhet! Gyermekeknek mesés álmot,
Iskolásnak kövér számot.
Állatoknak szorgos gazdát,
Ki a szántón minden gazt lát. Mi neked jó, neki tüske,
Irigy szomszédot a guta üsse!
Minden, ami rossz volt ókor,
Forduljon meg, legyen jóból! Mikor éjfélt üt az óra,
- Nézzünk előre - gondoljunk sok jóra.
A sok rosszat hagyjuk az Ó évben,
Hogy az újnak legyen jó az éve!

A városvezető jókívánságait taps fogadta, a közös visszaszámlálás pezsgősüvegek dugójának durrogásába torkollott, kis tűzijátékok húztak színes fénycsóvát a sötétbe, puszik, csókok csattantak az éjszakában, boldog új évet kívántak egymásnak ismerősök és ismeretlenek, majd felcsendült a Himnusz. Az új esztendő első perceit látványos tűzijáték tette emlékezetessé, a Fő utca és a Korvin felől égnek futó fényes csillagok beragyogták a fagyos éjszakát, majd újra a táncé lett a főszerep, hiszen a Ribilio Andante Jazz Quartett adta a város első idei koncertjét. A zenekar változatos repertoárral kedveskedett a szórakozni vágyóknak, ismert és még ismertebb nótákat vonultattak fel az újesztendő köszöntésére.

Bodnár Huba, az együttes vezetője arról mesélt, nagyon jó évet zárt a zenekar. Immár három éve játszanak együtt és úgy látja, egyre feljebb ível az együttes pályája, nemcsak a fellépések számát tekintve, hanem a zenei minőséget is.
-2015-ben is szeretnénk folytatni, amit eddig csináltunk, még többet próbálni, még jobban összehozni ezt a csapatot és tovább élvezni, a zenélést – mondta idei terveikről. Hubáék egy közös szilveszteri buliról érkeztek a fellépésre és úgy fogalmaztak, szeretnék az ő jó hangulatukat továbbadni a pápaiaknak, és lendületet adni a közönségnek az új esztendőre. A zenekarvezető arra a kérdésre, hogy szokott-e szilveszter éjjelén fogadalmat tenni, határozott nemmel válaszolt. Szerinte a fogadalmak arra vannak, hogy megszegjék őket, inkább mélyen el kell gondolkodni az embernek a saját dolgairól és az év bármely pontján megteheti, hogy, hogy változtasson.

Az újévi fogadalommal kapcsolatban a Fő téren bulizók többsége is hasonló véleményen volt. Dékány András például aranyszínű süvegben, családjával búcsúztatta az óévet, és mint mondta, ő nem hisz a fogadalmakban. A 2014-es év számára vegyes volt, jót és rosszat egyaránt megélt, az új évtől pedig jobbat vár.

A szilveszteri forgatagban futottunk össze Gangler Lászlóval, az MH Pápa Bázisreptér parancsnokával is. Ő családjával és barátaival töltötte az év utolsó óráit és a Fő téri bulira is kilátogattak.
-Változatos, érdekes volt a 2014-es év számomra és bízom abban, hogy az új esztendő még jobb lesz - mondta. Az ezredes szintén azok közé tartozik, akik nem hisznek a fogadalmakban.
-Soha nem teszek fogadalmat, viszont mindig úgy élek, hogy értelme legyen – fogalmazott bölcsen.

Horváth Zsanett is barátaival bulizott éjféltájban a városközpontban, Mint mesélte, a virslin már túl vannak, jó hangulatú beszélgetéssel, bulizással kezdték az estét, aztán pedig feljöttek a térre, hogy ismerősökkel együtt köszöntsék az új évet. Zsanett mókás, színes sapkáját kimondottan erre az alkalomra vásárolta, de barátai fején is vidám díszek fityegtek. A fiatal lány vissza nem néz a múltba, az új évtől pedig nagy változásokat, pozitív változásokat vár.
-Felkészültünk az újra! –mondta vidáman.

A polgármester újévköszöntője után ismerőseivel beszélgetett a Fő téri éjszakában. Kérdésünkre úgy fogalmazott, eseményekben gazdag évet zárt, munkáját három választás határozta meg, és bár az építkezésre kevésbé alkalmas volt a 2014-es év, erőgyűjtésre mindenképpen jó volt.
-Jól megalapozott a 2015-ös esztendőnk – mondta, hozzátéve – ilyenkor csak közhelyeket lehet mondani, hiszen már sok új éven túl vagyunk, mégis egészségben megélt, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok minden pápainak!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!