Leesett az első hó – nincs gond az utakon


2014-12-28 14:50:56  | cikk: HuHa  | 


Leesett az első hó – nincs gond az utakon főképe
Ma reggelre virradóra néhány centiméter hó hullott a városra és térségére. A Városgondnokság szakemberei már hajnali kettőkör megkezdték az alásózást a város főbb utcáin, útjain és a kerékpárutakon és kora délelőttre végeztek az első körrel. A néhány centiméteres hó az ekézést nem teszi lehetővé, fő feladatunk most a síkosságmentesítés – tudtuk meg Buics Lajostól, a Városgondnokság kommunális csoportvezetőjétől, aki hozzátette, folyamatosan figyelik az időjárást és amennyiben indokolt, újra útnak indulnak gépeikkel.
A járás minden útja járható, a burkolatok néhol enyhén havasak, hónedvesek, latyakosak, de a lehullott kis mennyiségű hó sehol nem okoz gondot – kaptuk a tájékoztatást a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pápai Üzemmérnökségének vezetőjétől. Polgár Elemér arról tájékoztatott, gépeik már tegnap este útnak indultak, és azóta is folyamatosan járják az úgynevezett őrjáratos utakat. Ekézni egyelőre nem lehet, ők is sózással igyekeznek eltávolítani a havat az utakról és csökkenteni a csúszásveszélyt.
A Magyar Közút szakemberei egyébként arról meséltek, Járiföldnél a gyerekek már elővették a szánkókat.
Az előrejelzések szerint holnap már nem fog esni, viszont erősödik a hideg, így a lefagyott utak továbbra is fokozott óvatosságot igényelnek a járművezetőktől.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!